Melyik a jobb? 11.

Használjunk-e banki interfészeket vagy nem?

 

Elmondható, hogy minden ERP rendszernek vannak pénzügyi moduljai és a legtöbbnek van banki kivonat feldolgozására alkalmas modulja. A kérdés, hogy az adott modult kössük-e össze banki programokkal (webes, helyi gépre telepített) vagy sem?

 

Az interfészelés nem csak a kimenő utalásokat (terheléseket) jelenti, hanem a bejövő pénzek érkezését (jóváírásokat) is. Az interfészelés kifelé nagyon egyszerű, viszont a befelé érkező pénzek fogadása jóval bonyolultabb, mert nem csak kimenő számlákra történő jóváírásokról van szó, hanem egyéb pénzügyi műveletekről is. Fontos, hogy a rendszer csak akkor tudja a beérkező pénzeket megfelelő számlára rátenni, ha az utaló fél helyesen tölti ki a közlemény rovatot, ennek hiányában nem tudja a rendszer elvégezni az összepontozást., azt a felhasználónak kell utólag összepontozni. Ennek hiányában több munka van vele, mintha nem lenne összekötve a rendszer.

 

Te összekötnéd ERP rendszered banki programmal?

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr232685475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása