Sajtóközlemény: Már csak az eredeti Windows XP-ket támogatjuk

A következőkben a Symbol Tech Zrt. sajtóközleményét olvashatjátok:

A múlt:

Cégünk, a Symbol Tech Zrt. a 2009-ben megjelent ügyviteli rendszerünk tervezésekor szem előtt tartotta a könnyű telepíthetőséget. A kis- és középvállalati szektorban az akkoriban nagyon elterjedt Windows XP operációs rendszereken való működés elengedhetetlen volt. Cégünk emiatt a Microsoft .NET Framework v2.0-s változatával szerelte fel szoftvereinket. Ez gyors telepíthetőséget tett lehetővé, kiegészítő komponensként egy kb. 25MB-os csomagot kellett csak letölteni.

Cégünk (akkor még Kft-ként) új technikákkal próbálkozott. Elsőként kezdtünk el értékesíteni Magyarországon szalagos ügyviteli rendszereket. Mindezt abban az időben, amikor sokan még csak ismerkedtek a Microsoft Office 2007-es változatával és az ott megjelent szalagokkal (ribbon). Szintén az elsők között voltunk, akik a hagyományos (általában Delphi vagy Visual FoxPro) programozási nyelvek helyett a Microsoft .NET-et és a C# nyelvet választottuk.

A jelen:

A világ előre menetele és cégünkben ezzel együtt járó technológiaváltás egy ennél modernebb „motort” követelt meg. A .NET 4.0-s változatával fog megjelenni ügyviteli szoftverünk következő, 2.0-s verziója. „Bizonyos áldozatokat meg kellett hoznunk, így ettől a verziótól kezdődően csak a Windows XP SP3 illetve Windows Server 2003 SP2 vagy ennél újabb operációs rendszereket támogatjuk.” – mondta Balázs Csaba, software architect, aki egyben a cég vezérigazgatója.

microsoftwindowsxp2gn.png

Hiszünk abban és statisztikáink is azt mutatják, hogy az elmúlt négy év alatt a cégek jelentős része már lecserélte elavult Windows XP-s rendszereit. Ezen rendszerek valós terméktámogatása rég megszűnt a Microsoft-nál, a bővített támogatás pedig 2014. április 8-án ér véget. A Windows XP-s rendszerek helyét már a mikro- és kisvállalati szektorban is átvették az előretelepített Windows Vista és Windows 7 rendszerek. Ennek következtében cégünk nem támogatja azokat a Windows XP rendszereket, amelyekre – általában nem eredeti, kalózmásolatok miatt – az SP3 frissítőkészlet nem telepíthető.

A .NET köztes verzióit (3.0 és 3.5) cégünk szándékosan hagyta ki. A telepítőkészletek mérete olyan nagy volt, hogy a telepítést Internetes közzététellel nem is lehetett volna kivitelezni, sőt rendszergazdai ismeretek is szükségeltettek volna a frissítéshez.” – mondta el Várady Balázs ügyviteli tanácsadó, telepítésekért felelős szakember.

Felhős (SymbolCloud) kiszolgáló alkalmazásaink nagy része már év elején megkapta a .NET 4-es frissítést. A rajtuk futó Windows 2008 és újabban Windows 2012-es szerverekhez és a rajtuk futó szolgáltatásokhoz már ez illeszkedik a legjobban, kollégáink által ez menedzselhető a legkönnyebben.

A .NET 4 használatával a nagyobb teljesítményen és megbízhatóságon túl egy további előny is jól látható. Megoldódik a 32 és 64 bites rendszerek közi eltérés, egy telepítőkészlet lesz alkalmas mindkét verzió futtatására. Számos, jelenleg kapható operációs rendszer (előretelepített Windows7 és Windows 8 rendszerek) már alapértelmezetten támogatja a .NET 4-et, így szoftvereink telepítése is könnyebb lesz.

A távoli jövő:

Lépést tartva a technika fejlődésével cégünk pár éven belül biztosan áttér a .NET 5.0-ra, amely már biztosan csak a Windows Server 2008/2012 illetve a Windows 7/8 változatokat fogja támogatni. Erre már most hírleveleinkben felhívjuk ügyfeleink figyelmét.

SymbolTechLogoNEW_800x241.png

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr855476859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása