Hírek hétvégére

Sziasztok,

A hét végére néhány rövid (vagy hosszú :)) hírrel szeretnék kedvet csinálni a blog olvasásához.

„A jövő ma kezdődik!” Ezzel a dinamikus kijelentéssel kezdődött a 2013. szeptember 16-20. között Karlsruhéban, az ABAS AG  fellegvárában megtartott konferenciasorozat, ahova hivatalosak voltak a nemzetközi ABAS Partnerek,  illetve szeptember 19-én és 20-án a nemzetközi vevőnapon számos ország, köztünk hazánk kiemelt vevői is. Erről ide kattintva olvashattok többet.

És ha már abas, akkor arról is hírt adhatok, hogy múlt hétvégén volt az abas vitorlásversenye, amiről ide kattintva olvashattok bővebben. A győztes csapat, nekik gratulálunk:

1_30.jpg

A globális UNIT4 szoftvercsoport két hazai leányvállalata, a UNIT4 CODA Hungary Kft. és a VT-SOFT Software Kft. elindította „Építő Szoftverek” nevű online játékát. A kampány célja a két testvérvállalat közös, a vállalati ügyviteli folyamatok teljes skáláját lefedő termékportfoliójának megismertetése áttekinthető, könnyed, játékos formában. A játék legfontosabb üzenete is ezt a célt szolgálja: az egymással rugalmasan kombinálható, mégis moduláris UNIT4 Ügyviteli megoldások alkotóelemeit – pénzügy, HR, logisztika és gyártás – felhasználva minden vállalat egyedileg megtervezheti saját, testreszabott ERP rendszerét. A játékról ide kattintva olvashattok részletesebben.

És még maradjunk az UNIT4 cégcsoportnál egy kicsit. Folytatódik a cikksorozat, aminek első részét már én is megjelentettem, amelynek mottója "Tehetséges munkaerőt minden vállalatnak!". Cikksorozatukban bemutatják, milyen egy jól megtervezett tehetségmenedzsment folyamat, milyen lépésekből áll és ezeket miként tudja a HR, illetve egy HR menedzsment szoftver támogatni, megvalósítani. Ám a tehetségmenedzsment vállalaton belüli megvalósításának is több lehetséges kimenetele, több irányú koncepciója van. Vajon mi szolgálja jobban a cég fejlődését: a belső munkatársak tudásának fejlesztése, vagy magasabb kvalitású új munkatársak felvétele? Milyen módon támogatható a döntés előkészítés, miképpen mérhető a jelenlegi tudás, hogyan állíthatók össze a szükséges kompetenciák? A második részt ide kattintva olvashatjátok el.

És tudom, hogy ez egy szakmai blog, de néha belefér egy kis magánélet, tegnap megszületett második kislányom (Giller Abigél), örüljetek velem :)!

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr695562497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása