abas workshop - családias profizmus

Március 6.-án alkalmam nyílt részt venni egy abas workshopon. Évente néhány alkalommal rendez ilyen típusú találkozót az abas Magyarország. Ahhoz képest, hogy az ERP piac eléggé telített és szinte már minden vállalkozásnak van valamilyen ERP megoldása, a rendezvényen szép számmal jelentek meg érdeklődők. Az érdeklődők mellett olyan partnerek is képviseltették magukat, akik éppen rendszerbevezetés közben vannak. Ők azért, hogy megosszák tapasztalataikat a lehetséges új partnerekkel.

Az abas ERP megoldása elsősorban a gyártóipari cégekre fókuszál így nem véletlen, hogy éppen Győrben nyitották meg 2013 tavaszán újabb irodájukat és a workshopok jelentős része is oda fókuszál.

A találkozó nem egy klasszikus értékesítési bemutató, hanem valódi workshop volt. A bevezetőben nem is inkább abas háttérinformációkat ismerhettük meg, ahogy azt ilyenkor várnánk, hanem azokról a problémákról, lehetőségekről volt szó, amelyekkel az üzleti életben is szembesülünk. Ilyenek a big data, cloud computing, mobilitás, vékony kliens, BI. A válasz természetesen egy ERP megoldás lehet (természetesen a workhsop témájából kifolyólag ez az abas).

abas Workshop.jpg

A bevezető után belekezdtünk egy valódi gyártási szkenárió lemodellezésébe.

Külön öröm volt számomra, hogy Hoffer István az abas Magyarország vezetője megemlítette a nemrég megjelent könyvemet, azzal a céllal, hogy akit az ERP háttértörténete, szakirodalma érdekel, az vásárolja meg és olvassa, forgassa a könyvet.

A workshopon a következő témákról kaptunk lényegre törő bemutatót:

  • gyártási alapfunkciók (elsősorban sorozatgyárts)
  • gyártási struktúra (receptúra, darabjegyzék)
  • önköltség előkalkuláció (gépi óradíjak, munkabér, anyagköltség, stb.)
  • anyagbeszerzési javaslat
  • rendelés, bevételezés
  • gyártás, meo

A meghirdetett programból sajnos kikerült az egyedi gyártási megoldás, de helyette bekerült egy külön előadás a Varinex Informatikai Zrt. jóvoltából a 3D nyomtatásról. Nagyon érdekes előadás volt, örülök, hogy ott lehettem.

A találkozó következő részében még bemutatásra került az abas mobilalkalmazása, amit bárki kipróbálhat a www.abas.de/mobile oldalon. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látott ilyet. A workshop legvégén még szó volt finanszírozási lehetőségekről is. Összességében egy nagyon profi előadás, bemutató volt, amely méltó módon képviselte az abas nemzetközi ERP-t, de mindezt egy hazai vállalat képviseletében, családias környezetben. Ötös.

Emellett szeretném elmondani, hogy az abas blogja is elindult érdekes céginformációkkal, üzleti megoldásokkal és hírekkel: http://blog.abas.hu/

2_26.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr225853063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giller Tamás 2014.03.25. 11:40:06

Ezen a linken egy videó összefoglaló is látható a workshopról: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IM_1UJBci_M
süti beállítások módosítása