Megnéztétek, megvettétek

Mindig hangsúlyozom, hogyha valaki informatikai rendszert vásárol, akkor győződjön meg róla, hogy az adott rendszer az igényeinek megfelel-e. Az ERP rendszer kiválasztásáról már több fórumon beszéltem, írtam. Itt egy összefoglalóm a témában. Sokszor találkozom olyan felhasználókkal, akik az "Én azt hittem...." mondattal közelednek egy informatikai rendszer egy-egy funkciójához. Ilyenkor mindig eszembe jut az alábbi videó (50. másodperctől érdekes): 

"Megnéztétek, oszt megvettétek, nem?" Persze elismerem egy komplex ERP rendszer esetén nem lehet minden funkciót letesztelni vásárlás előtt, de a főbb funkciókat, amelyek számunkra fontosan igenis le kell tesztelni. A bevezetés közben és utána már sokkal kevesebb az érdekérvényesítési lehetőségünk, hiszen van egy aláírt szerződés a két fél között. Ilyenkor ha változtatni akarunk a rendszer egy-egy funkcióján, akkor a szolgáltató jóindulatában kell bíznunk. A szolgáltatók az értékesítés során gyakran hangsúlyozzák, hogy a rendszer, amit árulnak "teljeskörűen testreszabható". Ez viszont a vásárlónak azt jelenti, hogy "Minden olyan változtatást, amit szeretnék azt ingyen megcsináljátok". Szóval óvatosan az ígéretekkel és félreérthető mondatokkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr587247227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása