Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Jó tanácsadó ismérve

2009.08.07. 10:14

Mindenkiből lehet-e jó ERP - CRM tanácsadó? Mi kell ahhoz, hogy tanácsadó, konzulens lehessek? Vannak –e valós elvárások, vagy elég hozzá rendszerismeret?

 

Én is sokszor feltettem magamnak már ezt a kérdést, hogy mikortól mondható el valakiről, hogy tanácsadó, vagy „jó” tanácsadó? Elég, ha ismeri a témát, amiről tanácsokat ad, vagy vannak más emberi dolgok is a képben? Ha elég lenne a téma megfelelő ismerete, akkor „robotok” is lehetnének tanácsadók, de nem a tények ismerete a lényeg, hanem a tények összekapcsolásából nyert plusz információ, a globális gondolkodásmód. Ha össze tudunk kapcsolni két vagy akár jóval több dolgot, és egy megfelelő következtetést tudunk levonni a tények láncolatából úgy, hogy az ügyfélnek is megfeleljen az eredmény, akkor már nagyon közel állunk a tanácsadó pozícióhoz.

 

Szerintem a rendszernek az ismerete nem feltétel, hogy valakit fel lehessen venni egy rendszer tanácsadásra, de a fenti globális gondolkodásmód annál inkább szükséges. Emlékszem az én felvételi beszélgetésemen, amikor első rendszer tanácsadói munkámat kaptam, az volt a feladat, hogy mondjam meg két szám összegét Excel segítségével legalább négyféle képen. Sikerült.

 

Nagyon fontos még az emberi oldal is. Ha felteszed magadnak a kérdést, hogy ha a legrosszabb napodon felhív egy ügyfél és a lehető legbutább kérdést teszi fel, akkor is tudsz higgadt maradni és kedvesen válaszolni neki, akkor a tanácsadás neked való feladat!

 

Nagyon sok helyen nem erre az általam írt két pontra helyezik a hangsúlyt:

-          globális gondolkodásmód,

-          emberekkel való megfelelő kapcsolattartás,

hanem a rendszer ismeretére.

 

-          Használta már ezt a rendszert, ezt a programot?

-          Nem.

-          Akkor sajnos nem tudjuk alkalmazni.

 

Ezek után felvesznek egy olyan valakit, aki ugyan használta már a rendszert, mint felhasználó, de pár hónap vagy akár pár hét múlva kiderül, hogy nem tud emberekkel bánni és globálisan sem tud gondolkodni, és meg kell tőle válniuk. Ahelyett, hogy a megfelelő személyt alkalmazták volna, és inkább megtanítják pár hét, hónap alatt a rendszer ismeretére, használatára, kidobtak pár százezer forintot az ablakon.

 

Ezek nagyon fontos kérdések, hogy kit engedjünk az ügyfeleinkhez, és kevés szó esik róla, remélem egy picit felborzoltam az állóvizet! Üdv mindenkinek!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás tanácsadó

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr441294245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.