Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Vállalati e-mailezés

2009.10.28. 16:59

Egy korábban megjelent cikkemben Tanácsadás hatékony formái már írtam arról, hogy egy e-mail fiók milyen hasznos lehet a tanácsadás során. E-mailen könnyű eljuttatni a kívánt információt úgy, hogy egyszerre több célszemély is megkapja azt, minden amít írunk vagy kapunk elektronikus levélként az megmarad írásban és bármikor visszakereshető. Mégis a vállalati e-mail kultúra hagy némi kívánni valót maga után. Vállalatokat, sokan sokféle képen rendszereztem már, lehet hogy valaki megtette már ezt az elektronikus levél küldési szokások alapján is, de most én is valami hasonlóba vágom a fejszémet, lássuk mi lesz az eredményt.

  • E-mail kommunikáció a legfontosabb

Ide sorolom elsősorban azokat a vállalatokat, ahol belépéskor mindenki megkapja a saját postafiókját, és ezután a munkatársai előtt is csak „gtamas” vagy „tgiller” néven ismert :). Soha senki nem találkozott a másikkal személyesen csak a „virtuális tárgyalóban”. Ha szembe találkozol valakivel a folyosón, köszöntök egymásnak, de nem tudod, hogy valójában ő az a személy, akivel napi kapcsolatot tartasz, de csak e-mailen. A melletted ülő személyt e-mailen kérdezed meg, hogy kimentek-e egy kávéra. És amikor hazamész, otthon is e-mailen kommunikálsz a családoddal. Remélem, kevés ilyen cég van ma Magyarországon, de egy időben divat volt, hogy a cég így működjön. Aztán a cégvezetők ráébredtek, hogy ez nem a legmegfelelőbb magatartás, és változtattak. Az én személyes életemben nagyon nagy szerepe van az e-mail fiókomnak. Ezen keresztül tartok kapcsolatot az ügyfeleimmel, munkatársaimmal, mivel én jelenleg távmunkában (HOME-OFFICE) dolgozom. Én szeretem, ha mindennek van nyoma írásban, amire későbbiekben lehet hivatkozni, ezért nagyobb feladatokat, megrendeléseket nem is szeretek szóban elfogadni, hanem megkérem az ügyfeleket, megrendelőket, hogy minden pontosan rögzítsünk írásban és erre nagyon alkalmas a kölcsönös elektronikus levélváltás.

  • E-mail kommunikáció elhanyagolható

Ezek azok a cégek, ahol belépéskor szintén megkapod a postafiókodat, és arra bíztatnak, hogy minden ügyfél kommunikációt csak e-mailen bonyolíts, de megtörve tapasztalod, hogy a cég ügyfelei azon vállalatok körében tartoznak, amelyet a következő pontban fogok részletezni. Ezeknél a vállalatoknál ugyan létezik e-mail cím, ahová küldheted a leveleidet, de úgy érzed, hogy egy nagy fekete lyukba dobálod bele a gondolataidat, kérdéseidet, de sohasem érkezik azokra válasz e-mailen csak telefonon. Így egy idő után te magad is átszoksz a telefonra, mivel az ügyfélköröd informatikai kultúrája nem teszi lehetővé, hogy e-mailen tartsátok a kapcsolatot.

  • Fekete lyuk

Ez az a csoport, ahol belépéskor vágysz egy e-mail címre, de csak a cégvezetőnek van, aki sajnos nem tudja használni azt, és ez a postafiók is csak a cégvezető gépéről érhető el, ahová nincs bejárásod. Viszont neked kellene kapcsolatot tartani más cégekkel e-mailen, ezért felhasználod a saját, magán postafiókodat. Vagy ugyan van egy központi e-mail cím, ami az info@....hu, de erre az e-mail címre érkezik minden levelezés a céggel kapcsolatban és ha még el is tudod olvasni, nem tudsz rájuk válaszolni, mert arra már nincs idő, mert más is szeretné megnézni az e-maileket. Vagy ugyan van e-mail címe mindenkinek a cégen belül, de sajnos az alkalmazottak nincsenek felkészítve arra, hogy képesek legyenek kezelni alapvető számítógépes programokat (pl. az Office elemeit). Rengeteg olyan ügyféllel találkoztam, ahol az alkalmazottak számítógépes ismerete nem érte el azt a minimumot, amely lehetővé tette volna, hogy a mai világban bármilyen nemű előrelépésre tegyenek szert. Az munkáltató nem érdekelt a képzésben, mert neki a legolcsóbb munkaerő kell, aki pedig már egy kicsit ért a számítógépek kezeléséhez már máshol dolgozik, a munkavállaló pedig sokszor beletörődő, és nem hajlandó a kényelmi pozíciójából elmozdulni (ez sajnos egy rossz magyar beidegződés), hogy tanuljon valamit és belevágjon egy komolyabb munkába.

Ezek a csoportot természetesen sarkítottak, és néhol túlzóak azért, hogy mindenki fel tudja mérni, hogy mennyire e-mail képes az adott cég, ahol dolgozik. És hogyha valaki magára ismer, akkor itt az ideje, hogy változtasson, ha szükségét érzi.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tanácsadás informatika vállalat távmunka érdekek

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr711481900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.