Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Válsághelyzet?

2010.06.16. 17:28

Ha valaki nyomon követi hazánk gazdasági mutatóit, akkor láthatja, hogy javuló tendencia kezd kialakulni, annak ellenére, hogy vannak kisebb hullámvölgyek. Abba nem mennék bele, hogy a "gazdasági válságként" aposztrofált helyzet még meddig lesz domináns tényező a mindennapi életünkben, de vajon a mit tettek informatikai szempontból a vállalkozások, ha tettek egyáltalán valamit azért, hogy növeljék a hatékonyságukat?

Mivel informatikai területen dolgozok, és elsősorban autókereskedelmi cégekkel foglalkozok, ezért az ő helyzetüket tudom hitelesen elemezni. Mielőtt nekikezdenék, had említsek meg egy érdekességet. A kezembe került egy 1990. szeptember 10.-i száma az Autó Motor magazinnak, amelyben Sok kicsi hasznot akarnak címmel jelent meg egy írás az autós alkatrészkereskedelmi piacról, amely akkor kezdett fellendülni, köszönhetően a sok nyugati autóimportnak. Na de ebben a cikkben egy nagyon fontos momentumra hívták fel a figyelmet: Számítógépes kapcsolat vevővel és eladóval. Ez ma már nélkülözhetetlen.

Ez valóban így van! De ezt 1990.-ben írták, hiszen már akkor is így volt. Az elmúlt 20 év azonban nem azt az eredményt hozta, amit az akkori informatikia szakemberek vártak. Legalábbis nem az autókereskedelmi piacon. Nagyon sok márkakereskedés a 90-es évek közepén alakult, amikor már elvárás volt, hogy számítógépes rendszerrel dolgozzanak a szakemberek. Én még a 2000 környékén sőt még néhány évvel ezelőtt is találkoztam olyan márkaszervizzel, ahol még papíros alapú kartoték rendszert használtak.

Szerencsére most a válság hatására, vagy annak következtében egyre több cég - és nagy örömömre márkakereskedő is - felismeri, hogy "Számítógépes kapcsolat a vevővel és eladóval ma már tényleg nélkülözhetetlen". Itt az ideje átgondolni az informatika szerepét a vállalkozásokban és nem csupán a költség oldalról megközelíteni a dolgokat, hanem a közvetett haszon elvét is figyelembe kell venni.

Mivel végzettségem szerint közgazdász vagyok, így az ilyen jellegű gazdasági informatika sokkal közelebb áll a szívemhez. Több cégnél volt alkalmam megfigyelni az informatikába fektetett tőke hasznát, amikor egy jól kidolgozott üzleti tervező alkalmazást, CRM rendszert esetleg egyszerű behajtáskezelő rendszer telepítettünk. Ezek az informatikai termékek egyszerű szemmel nézve pusztán beruházások, de szakmai szemmel nézve, olyan jövőbeni befektetés, ami segít a felszínen tartani cégünket. És azt se felejtsük el, hogy a válságnak egyszer vége lesz, és akkor azok a cégek tudnak hosszú távon sikeresek maradni, akik majd bírják cash-flowal is, ehhez pedig a bevételek és kiadások optimalizálása szükséges, nem pedig a kiadások csökkentése pusztán. Tehát érdemes szétnézni a piacon üzleti-informatikai termékek területén!

 

Szólj hozzá!

Címkék: informatika fejlesztés értékesítés vállalat érdekek vállalatirányítás ügyfelek autószektor

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr362086738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.