Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Egy jó tárgyi eszköz modul ismérvei

2010.09.20. 17:51

A legtöbb vállalatirányítási rendszerben sajnos nincs tárgyi eszköz modul. Természetesen a nemzetközi szállítók rendszereiben, mint SAP vagy Navision van. De a hazai vállalkozások legnagyobb része nem rendelkezik jó tárgyi eszköz modullal, vagy ha rendelkezik is, akkor az nincs integrálva az ERP rendszeréhez. Megpróbálom a mai bejegyzésben leírni, hogy szerintem milyen is egy jó tárgyi eszköz modul.

 

A tárgyi eszköz modul része legyen a vállalatirányítási rendszernek, de legyen leválasztható is, hogy külön is értékesíthető legyen, ha szükséges. A rendszer segítséget nyújt a szükséges törvényi előírások szerint, az immateriális javak és tárgyi eszközök részletes, egyedi, illetve eszközcsoportos nyilvántartásában. Egy jó tárgyi eszköz modul kiemelt funkciói a következők:

 • Legyen lehetőség a nyilvántartott eszközök alapadatainak részletes rögzítésére (megnevezés, leltári szám, gyári szám, vonalkód, megjegyzés, stb.).
 • Legyen lehetőség a nyilvántartott eszközhöz kapcsolódó kiegészítő adatok rögzítésére (tárolási hely, leltározásért felelős személy, anyagilag felelős személy, képek az eszközről, stb.).
 • Egy eszköz teljes életciklusát nyomon lehessen követni a beszerzéstől az értékcsökkenéseken, a terven felüli értékcsökkenéseken át, le és felértékeléseken keresztül, egészen a kivezetésig (értékesítés, selejtezés).
 • Az értékcsökkenéseket mind számviteli, mind adó törvény szerinti szabály szerint nyomon lehessen követni.
 • Az eszközöket különböző fő és alcsoportba lehessen sorolni.
 • A főkönyvi számokat könnyen lehessen paraméterezni, akár csoportonként, akár egyedileg eszközönként.
 • A tárgyi eszköz modul legyen alkalmas adatok fogadására, korábbi kimutatásokból (például Excelből).
 • A rendszer tudja kezelni a befejezetlen beruházások kezelését, majd aktiválását.
 • Egy meglévő eszköz aktiválása után lehessen újabb eszközöket aktiválni az eszközre.
 • Az eszközök értékcsökkenését egyedileg és csoportosan is lehessen kalkulálni.
 • Kezelje a rendszer a maradványértékeket.
 • Legyenek exportálási, riportálási lehetőségek.
 • Illetve tárgyi eszköz leltározásra is alkalmas legyen.

 

Aki ezeket a szempontokat figyelembe veszik, nem nyúlhatnak mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés rendszer vállalat vállalatirányítás

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr342310461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.