Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

ITIL V3 Foundation - Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztés

2010.10.27. 11:15

A mai ITIL témájú cikkben az ITIL V3 Foundation utolsó részével a Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztéssel foglalkozok.

Célja, hogy a szolgáltatásokat a folyamatosan változó üzleti igényekhez igazítsuk. Felülvizsgáljuk a döntéseket, analizáljunk, javaslatokat tegyük a fejlődésre a költséghatékonyság és az ügyfél elégedettség megtartása mellett.

 

A Folyamatos Szolgáltatás Fejlesztés egy 7 lépéses folyamat:

  1. Mit szeretnénk mérni: Célszerű többféle mérési módszert felvetni, kitalálni annak érdekében, hogy a céljainkat (a cég céljait) elérjük. Fókuszáljunk pontosan arra, hogy mit is akarunk elérni és azt hogyan lehetne megmérni. A kérdés az „Ott vagyunk már?”. Itt nem kell azzal foglalkozni, hogy az adat rendelkezésre áll-e vagy sem.
  2. Mit tudunk mérni: A fentiekből egyenes arányban következik, hogy el kell döntenünk, milyen adatok állnak rendelkezésre, miket tudunk előállítani és ezekből mit tudunk egyáltalán mérni. Ha változtatásokkal több dolgot tudunk mérni, akkor érdemes változtatni – persze figyelembe venni a kockázatokat.
  3. Adatok begyűjtése: Itt kell foglalkoznunk azzal, hogy hogyan is gyűjtjük be a szükséges adatokat. Hogyan monitorozzuk azokat. Kik a felelős személyek, akik rendelkezésre bocsátják a szükséges információkat.
  4. Adatok feldolgozása: Ahhoz, hogy az adatokból valódi mérőszámok legyenek, szükséges az adatok feldolgozása.
  5. Adatok analizálása: Az adatok feldolgozását követi az elemzés rész. Erre külön szakág specializálódik bizonyos cégeknél.
  6. Információ felhasználása: A kapott információkból leszűrhetjük a megfelelő következtetéseket.
  7. Implementálás: Az eredményeket beépítjük a mindennapi folyamatokba.

 

Látszik, hogy az ITIL utolsó része viszonylag rövid idő alatt áttekinthető, de annál fontosabb rész. Itt nem az elméleten, hanem sokkal inkább a gyakorlaton van a hangsúly.

Ha tetszett az ITIL, akkor olvassátok el a korábbi cikkeket is.

ITIL kialakulása.

ITIL - Szolgáltatás Stratégia.

ITIL - Szolgáltatás Tervezés.

ITIL - Szolgáltatás Bevezetés.

ITIL - Szolgáltatás Üzemeltetés.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság informatika dokumentáció vállalat itil

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr472402535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.