Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Projektmenedzsment

2010.12.09. 09:20

A mai cikkben egy kicsit a projektmenedzsment témakörét fogom feszegetni. Ez a téma már több cikkben is visszaköszönt, de még sohasem vettem igazán górcső alá, most megteszem.

Először is mi az a projektmenedzsment, ki az a projekt menedzser?

Projektmenedzsment: Szervezési, irányítási, összehangolási, koordinátori munkafolyamat. Általában több különböző terület működését, irányítását jelenti. A cél, hogy a különböző részlegek tevékenységét valamilyen cél elérése érdekében hatékonnyá tegye. A projektmenedzsment mindig egy időszaki tevékenység. A projektmenedzsment célja a projekt menedzselése, egy előre meghatározott feladat elvégzése. A magánéletben is szinte mindenki nap, mint nap végzi ezt a tevékenységet anélkül, hogy tudná, hogy projektmenedzsel. Például a gyermek eljuttatása bölcsibe vagy oviba, majd a szülő eljutása a munkahelyre időben, az is komoly feladat és több személy (apuka, anyuka, gyermek) és intézmény (bölcsőde, munkahely, közlekedés) tevékenységének összehangolását igényli.

Projekt menedzser: Az a felelős személy, akinek a feladata, hogy az egyes részlegek, tevékenységek munkáját összehangolja, koordinálja. A projekt menedzser nem egy adott részleg vezetője, hanem több részleg munkájának a hatékony együttműködését segíti. Amennyiben van külön projektmenedzselési részleg egy cégen belül, akkor ott természetesen lehet egy helyi munkahelyi vezető (vezető projekt menedzser).

Tehát láthatjuk, hogy a projektnek mindig van egy célja, van egy feladat amit el kell végezni. Ez a feladat több személy, intézmény, részleg közös munkáját igényli. Ezért is van szükség kiemelten egy olyan felelős személyre, aki magáénak érzi a feladatot és érti az egyes szereplők munkáját, tud velük kommunikálni és hatékonnyá tudja tenni az egyes szereplők munkáját a cél elérése érdekében.

Minden vállalkozásnál szükség van adott projektek megfelelő szintű menedzselésére, de nagyvállalati szférában erre még nagyobb hangsúlyt tesznek - nagyon helyesen.

Milyen eszközök állnak rendelkezésre egy projektmenedzser munkájának a segítésére?

A legismertebb eszköz a Microsoft (Office) Project, én magam is használom ezt a terméket. Bevált, kipróbált, használható. Természetesen ez az eszköz jól kombinálható a Microsoft egyéb termékeivel (Excel, Word).

Kisvállalkozói körben nem igen használnak a projekt menedzseléshez specifikus eszközöket, a legelterjettebb az Excel. Az viszont biztos, hogy minden cég csinálja valahogy, csak valakik sajnos ennek tudatában sincsenek. Akik felismerik, hogy különböző feladatokat, különböző módon kell menedzselni, vezetni, irányítani, azok működésében is hatalmas változást fog ez eredményezni. Fontos, hogy kisvállalkozói körökben se csökkenjen a humán erőforrás minősége, mert attól lehet, hogy olcsóbb lesz a vállalkozás üzemeltetése, de a hatékonyság nagyon sokat fog romlani.

A hatékonyság növelése pedig minden cég életében első számú dolog kell, hogy legyen. Erre egyébként több módszertan is létezik attól függően, hogy a cég milyen tevékenységet végez (Lean, SixSigma, ITIL, stb.).

Szólj hozzá!

Címkék: rendszer vállalat vállalatirányítás

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr142503766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.