Mindennapi CRM

Érdeklődő, vevő, ügyfél, partner. Sokan, sokszor, sokféle dologra használjuk ezeket a szavakat, de sokszor, sokan ugyanarra. Az a személy, akinek számlázhatok, akitől bevételem származik, aki megveszi a termékem vagy szolgáltatásom. Arctalan, névtelen. Kell, mert nélküle nincs pénz. Nagyjából ennyi. De azt gondolom, aki így áll ehhez a témához, az hamarosan bezárhatja a boltot.

Ezek a szavak mást jelentenek, sokszor nem is lehet egy személyre használni mindet. Nézzük meg ezeket és más hasonló fogalmakat CRM szempontból.

Egy név a kalapban: az a személy, akivel még sohasem találkoztunk, semmit nem tudunk róla, csak ismerjük valamilyen elérhetőségét, telefonszámát, e-mail címét és jó esetben a nevét. A hideghívások legfontosabb alanya, belőle próbálunk ügyfelet, partnert faragni.

Potenciális ügyfél: az a személy, akivel még sohasem találkoztunk, de már valamit tudunk róla, ismerjük valamilyen érdeklődési körét, például, hogy autót szeretne cserélni, vagy elégedetlen jelenlegi ERP rendszerével, stb. A hideghívások másik nagyon fontos alanya, de vele már érdemes próbálkozni.

Érdeklődő: az a személy, akivel már legalább egyszer történt valamilyen kapcsolat (beszéltünk személyesen vagy telefonon), és pozitív választ adott a kérdéseinkre. Azaz érdekli az, amit mondunk neki. Érdekli egy lehetséges vásárlás lehetősége.

Vevő: az a személy, aki legalább egyszer vásárolt tőlünk. Nem alakítottunk még ki személyes kapcsolatot, lehet, hogy nem is tudjuk semmilyen elérhetőségét (telefonszám, e-mail cím), pusztán az utcáról betért hozzánk és vett valamit, igénybe vette valamilyen szolgáltatásunkat. Lehet, hogy soha többet nem látjuk. Rá is érdemes odafigyelni, mert könnyen ügyfél lehet belőle.

Ügyfél: az a személy, aki már többször vásárolt, szinte mindent tudunk róla, ismerjük szokásait, preferenciáit, tudjuk mit akar, miért és hogyan. Vele könnyű dolgunk van, folyamatosan ki tudjuk szolgálni. A cél, hogy minél több ügyfelünk legyen.

Partner: a partnerség több, mint ügyfélnek lenni. A partnerrel kétoldalú a kapcsolatunk, egymásra vagyunk utalva, együtt kéz a kézben veszünk részt az értékesítési tevékenységben, egymás erősségeit kihasználjuk, egymás gyengeségeit elfedjük.

Ha ezeket konzekvensen használjuk és tudjuk, hogy melyik kifejezés mit is jelent, akkor CRM tevékenységünk is fejlődhet!

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr272972386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása