Tesztrovat: MiniCRM újratöltve

Egy korábbi cikkemben már foglalkoztam a MiniCRM rendszerrel. Az akkori írásomban említettem, hogy:

„A MiniCRM rendelkezik ügyfélszolgálat és projekt modullal is. Ezek az én meglátásom szerint a sales modul felépítését követik így talán ezt a részt még lehetne fejleszteni, de így is adnak némi pluszt az értékesítési folyamat támogatásán túl is.”

A MiniCRM továbbfejlesztette és folyamatosan fejleszti a rendszerét, így új funkciókkal bővült az általam említett ügyfélszolgálat modul is. Felkértek, hogy teszteljem le az új funkciókat és én szívesen tettem eleget a felkérésnek.

A megújult ügyfélszolgálat modul rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, de manuálisan is lehet „új hibajegyet” rögzíteni a lenti képen látható adatok megadása után:

1_26.jpg

Az ügyfélkapu lényege, hogy a MiniCRM rendszert használó cégek ügyfelei a kérdéseiket, problémáikat, panaszaikat, észrevételeiket egy erre kialakított webes ügyfélkapun bejelentkezve adhatják le a MiniCRM-el rendelkező partnercég irányába. Az ügyfélkapun belépve folyamatosan nyomon követhetik igényeik állapotát és a kommunikáció is ezen a felületen zajlik a két fél között.

Miben más ez a módszer egy webes űrlaphoz képest? A webes űrlap csak egyoldalú kommunikációt kezel, azaz az ügyfél egy webes űrlap kitöltésével elmondhatja igényét, kérdését a címzettnek, de választ már valószínűleg e-mailen vagy telefonon fog kapni. A MiniCRM rendszert használó cégekhez az igényeket egyébként nem csak ügyfélkapun, de e-mailen, telefonon és webes űrlapon keresztül is be lehet jelenteni.

A tesztelés során én egy teljesen általános hibajegyet rögzítettem (A bejelentő jelzi, hogy nem indul a rendszer). Ahogy látható egy képernyőn elég sok információt láthatunk a hibajegyről. Láthatjuk annak előzményét, éppen aktuális státuszát, amelyet tovább tudunk görgetni, amennyiben arra van szükség (delegálás). Jobb oldalt kiegészítő információkat adhatunk meg a hibajeggyel kapcsolatban, valamint a cégről is láthatjuk az elérhető információkat.

2_14.jpg

Miután foglalkoztunk a bejelentéssel természetesen több dolog is történhet, és ettől függően változhat a felelőse és a státusza is a bejelentésnek.

3_7.jpg

Új teendőt is rögzíthetünk, ami nem feltétlenül e-mail (válasz) küldés az ügyfélnek, hanem egy belső feladat is lehet.

Fontos kiemelni, amit már a cikk elején is hangsúlyoztam, hogy ügyfélkapu regisztrációval történő bejelentés esetén a MiniCRM rendszert használó személy közvetlenül a felületről üzenhet, válaszolhat az ügyfél kérdéseire. Nem kell külön e-mailt küldenie, amit majd külön csatolnia kellene az ügyintézőnek az igényhez, hogy a történetiség minden mozzanata megmaradjon. Ügyfélkapu integrációval minden egy helyen van, minden egy helyről elérhető, utólag könnyű az ügyek visszakeresése, ellenőrzése.

Ami szintén extra funkció a megújult rendszerben, hogy építhetünk automatizmusokat az ügyfélszolgálati folyamat lépéseihez ugyanúgy, mint a MiniCRM-ben általában. Például egy bizonyos státusz beállításakor automatikus üzenet a bejelentőnek.

5_2.jpg

Természetesen minden rendszerrel szemben lehet felróni hiányosságokat és kényelmetlenségeket, nincsenek tökéletes rendszerek. Ahogy egy rendszer fejlődik és egyre több funkcióval rendelkezik úgy jöhetnek elő kisebb-nagyobb problémák, mind a kezelőfelület, mind az átláthatóság, integráltság tekintetében.

De továbbra is azt gondolom, hogy a MiniCRM egy használható, ötletes és a felhasználók igényein alapuló CRM rendszer. Mindenki próbálja ki saját maga és tartsa be azokat a lépéseket, amelyeket a blogban javasolni szoktam egy rendszer kiválasztása során.

Bővebbi információért látogassatok el a www.minicrm.hu oldalra, vagy keressétek Bencze Attilát (CRM tanácsadó +36203197886) vagy Garda Katalint (CRM tanácsadó +36204293395).