Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

ERP bevezetési csekklista

2013.09.29. 16:00

Több olyan vállalkozás vezetője, munkatársa fordult hozzám, amelyek éppen ERP rendszerbevezetés előtt állnak, vagy már benne is vannak, hogy adjak egy gyors csekklistát, hogy mit érdemes egy rendszerbevezetés előtt végigellenőrizni. Ez a csekklista arra jó, hogy a vállalkozás vezetője ellenőrizni tudja a rendszert szolgáltató cég munkáját, hogy mindent megtesznek-e annak érdekében, hogy sikeres rendszerbevezetés történjen.

checklist.jpg

Megismertük a rendszert? - Megismertük-e a rendszert, hogy valóban megfelel-e az igényeinknek? Részt vettünk-e (akár több) rendszerbemutatón?

Megismertük a szállítót? - Megismertük-e a céget, akivel üzletet kötünk? Milyen szolgáltatásokat fog nyújtani nekünk a termékbevezetés után, ezek mennyibe fognak kerülni?

Felhasználók látták a rendszert? - Fontos, hogy a rendszert használók is megismerhessék a rendszert és amennyiben rendszerfejlesztés szükséges, akkor ők is elmondhassák véleményüket. Sokszor jobban ismerik a cég folyamatait, mint a menedzserek.

Tisztázva lett-e a projekt költségvetés? - Tudjuk, hogy mennyit fogunk fizetni és miért fogjuk azt fizetni?

Az igényeink fel lettek mérve? - A rendszerrel szemben támasztott szakmai követelményeinket megismerte-e a szolgáltató, megértette-e a feladatot?

A projekt határidők tisztázva lettek? - A rendszer beveztésének időpontját kijelöltük-e? Tisztázásra került, hogy az időpont tartható-e?

Választottunk-e belső projektmenedzsert? - Kiválasztásra került-e egy olyan munkatárs, aki a rendszerbevezetés során belső projektmenedzseri feladatokat fog ellátni? Ő lesz a közvetlen kapcsolattartó a szolgáltató céggel.

Kulcsfelhasználók részesültek-e oktatásban?

Végfelhasználók részesültek-e oktatásban?

Fejlesztések leszállítása időben halad-e? - Az általunk kért fejlesztéseket a szolgáltató rendre, időben szállítja? Ha késés van, akkor az befolyásolhatja az éles indulást.

A tesztelés rendben halad? - Nemcsak az fontos, hogy a szállító a fejlesztéseket időben szállítja-e, hanem hogy a felhasználók megfelelő időben és módon tesztelik-e azokat.

Adatmigrációs projekt zajlik-e? - A régi rendszerből az adatok átadása-átvétele megtörtént-e? Vannak-e erre irányuló feladatok kiadva mindkét félnek?

Végső tesztelés megtörtént-e? - Az éles indulás előtt megtörtént-e egy közös nagy tesztelés, ahol minden funkció ki lett próbálva, minden folyamat le lett-e modellezve?

Ha ezeket a pontokat folyamatosan ellenőrizzük, hogy haladnak, jól haladnak, akkor nagy eséllyel sikeres rendszerbevezetést tudhatunk majd magunk mögött.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentáció erp vállalatirányítás ügyfelek

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr15523775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.