Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Figyeljük a fejlődés irányát és reagáljunk

2013.11.24. 21:49

Hétfről hétre megjelenni új írással nem mindig könnyű, de szerencsére a munkám, az élet és az emberek tudnak néha új témákkal szolgálni. A mostani íráshoz az ötletet az adta, hogy a mai napon legalább kétszer majdnem totálkárra törtek az Árpád híd budai oldalán úgy, hogy hátul két kiskorú gyermekem ült az autóban. Az történt, hogy az 1-es villamos vonalának felújítása miatt igen gyakran változtatnak a haladási irányon, lezárnak sávokat, elterelnek sávokat, egyik napról a másikra. Ezt megpróbálják kitáblázni, amennyire lehet, valamint a burkolati jeleket is változtatják. Most még azt sem mondhatom, hogy a mostani változásra nem hívták fel eléggé a figyelmet az illetékesek. De bizonyos autósok ezeket vagy nem veszik figyelembe, vagy nem akarják figyelembe venni, vagy egyszerűen rutinból vezetnek. Aztán pedig hirtelen sávot változtatnak, persze úgy, hogy ők azt gondolják csak mennek tovább egyenesen, de éppen az én autómba. Szerencsére nem történt nagyobb baj.

De hogyan kapcsolódik ez az informatikához, az ERP rendszerekhez? Többször hallottam már ügyfelektől, vállalkozóktól, hogy vezessük be az ERP rendszert, tanítsuk meg a kollégákat a használatra és utána kezet fogunk és valószínűleg soha nem fogunk találkozni. Ez akkor lenne igaz, hogyha a piaci környezet soha nem változna és egy állandó, változás nélküli világban élnénk. De a világ attól szép és jó, hogy folyamatosan változik, fejlődik. Azt már meg sem említem, hogy tökéletes vállalatirányítási rendszer nincsen, így a polcról levett ERP, mégha nagyon részletesen lehet paraméterezni, akkor sem implementálható egyetlen céghez sem anélkül, hogy fejleszteni kellene.

1_33.jpg

Az ERP rendszerek is mindig változnak. Miután egy ERP rendszer bevezetése megtörtént soha nem áll le a fejlesztési folyamat, és ez így van jól. Az ERP rendszereknek mindig igazodniuk kell a vállalkozás folyamataihoz. A cégek folyamatai pedig folyamatosan változnak, hiszen mindig alkalmazkodni kell a piaci és jogi környezethez, ami mindig változik. Így nagyon fontos, hogy a cégvezetők tisztában legyenek azzal, hogy amikor egy vállalatirányítási rendszer bevezetésébe kezdtek (és komolyan gondolják, hogy ne kidobott pénz legyen az ablakon), akkor a rendszer fejlesztésére költeni kell. Az ITIL módszertan ezt úgy fogalmazza meg, hogy folyamatosan szükséges a szolgáltatások fejlesztése. Ennek egy következménye lehet, hogy a folyamatokat leképező rendszernek is folyamatosan fejlődnie kell. Tehát nem csak hibákra (bug) és esetleg módosításokra (change request) kell majd számítani, hanem teljesen új folyamatok beépítésére is (new request).

2_21.jpg

Tanácsom, hogy ahogy az utakon nem jó, hogyha rutinból vezetünk, úgy egy vállalat működtetésében sem jó, hogyha nem akarunk fejlődni, nem akarunk néha változtatni az irányon. Nézzük folyamatosan a piaci fejlődést, a gazdasági környezetet és ha kell reagáljunk. Ehhez a kezünkben van egy nagyon jó eszköz a cég ERP rendszere, amelyet megéri fejleszteni.

Szólj hozzá!

Címkék: rendszer vállalatirányítás itil

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr315653954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.