Hírek, hírek, hírek

Konica.jpgAz IT szolgáltatók piacára lép a Konica Minolta. Vállalati tartalomkezelés, adatbiztonság, testreszabott és optimalizált munkafolyamat alkalmazások, felhőszolgáltatások és mobileszköz integráció – egyebek mellett ezek a területek szerepelnek kiemelten a japán nyomtatóipari nagyvállalat most közzétett növekedési stratégiájában. A Konica Minolta Inc. elnöke Barcelonában jelentette be: a nagyvállalat maga mögött hagyja a szimpla irodakészülék-gyártó szerepet és informatikai szolgáltatásokat is kínál a jövőben. 

A klasszikus nyomtatási feladatok visszaszorulása nem veszély, hanem üzleti lehetőség. Az irodai környezetben keletkező adatok folyamatos növekedése és azok kezelése, a dokumentumkezelési folyamatok összetettsége és a sokszínű technikai eszközök rendszerbe illesztése már komplex megoldásokat kíván a gyártóktól. A Konica Minolta ezért széleskörű IT szolgáltatásokat is kínál a jövőben ügyfeleinek.

A japán irodatechnikai nagyvállalat ünnepélyes keretek között Barcelonában mutatta be a Konica Minolta márka jövőképét és a nagyvállalat piaci törekvéseit. A helyszínválasztás nem volt véletlen: a katalán főváros a képzőművészetek, a kreativitás és az alkotói szabadság egyik fellegvára Európában. 

A „dokoni CONTENT” tartalomkezelő rendszer, a „bEST GUARD, bEST MESSAGE, bEST PAYMENT, vagy bEST GUEST” alkalmazások vagy éppen a „Konica Minolta Cloud” felhőszolgáltatás egyebek mellett az a megoldás, amelyeket a japán irodatechnikai nagyvállalat, mint informatikai szolgáltató a kis és közepes vállalatoknak nyújt a jövőben. 

„A dokumentumok és az adatok mennyisége egyre növekszik, így egyre nő az igény a magyar vállalkozásoknál is arra, hogy támogassuk őket a fenyegető tartalmi káosz rendezésében.” – mondta Székely Dániel, a Konica Minolta Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Konica Minolta már nem kizárólag dobozokat szállít. A most bemutatott alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal hatékonyabbá tesszük az összes irodai munkafolyamatot a dokumentumok előállításától a kezelésükön át egészen a biztonságos tárolásukig.”

A Konica Minolta növekedési stratégiája szerint a technika fejlettsége a jövőben nem elsősorban a hardveren, tehát az eszközökön és készülékeken múlik. Az igazi technológiai előnyt már a kihasználhatóságot és a hatékonyságot növelő egyedi informatikai alkalmazások és az ezekhez kínált IT szolgáltatások jelentik.

uj_SAP_logo.jpg

SAP-n fut a magyar il Bacio luxusáruház. Törzsvevői programjának kezelését is az SAP-ra bízta az il Bacio. A luxusáruház a szeptemberi nyitás óta használja az SAP vállalatirányítási rendszerét. 

Az informatikai megoldás a hagyományos funkciókon (például pénzügy, számvitel, logisztika) túlmenően a vevői igények magas szintű kiszolgálásában is segít. A készletinformációk azonnal lekérhetőek az eladóknál lévő tabletek segítségével. Így, ha a vevő eltérő színű, méretű, modellű luxusárut keres, mint a kitett mintadarab, az eladó megnézheti, hogy raktáron van-e, bekérheti azt, vagy hasonló modellt ajánlhat. Bekérés esetén a raktárban dolgozók online megkapják a kiszedési, mozgatási információkat, és 4-5 percen belül az eladótérbe viszik a kívánt árut. Az 50 fő felhasználóval bíró vállalatirányítási megoldás a kasszákkal is integrált, így azonnali, és pontos információval rendelkeznek a készletekről.

A nagy értékű áruházi cikkek biztonságos követését RFID technológia segítségével oldják meg. Az il Bacio di Stile törzsvásárlói programjának informatikai támogatását szintén az SAP szoftvere biztosítja. A megoldás lehetővé teszi a törzsvevők regisztrálását, különböző kategóriákba rendezését, ezáltal az üzleti elképzeléseknek megfelelő, kedvezmény és szolgáltatásrendszer feltételeinek kialakítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr65672058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása