Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Eddie féle vegaburger

2013.12.23. 07:00

A mai posztnak semmi, de tényleg semmi köze nem lesz sem ERP, sem CRM sőt még egyéb projektmenedzsment témákhoz sem. Itt az év vége, és ilyenkor talán megengedhetem magamnak, hogy valamilyen teljesen más témában írjak cikket, ami ugyanúgy érdekel a vállalatirányítás mellett. Most egy kis gasztronómia következik, akit ez a téma nem érdekel, most még leléphet. Aki régóta olvassa a blogot, az bizonyára tudja, hogy 2005-ben (hűh de régen volt) éltem közel egy évet Ausztráliában (főleg Sydneyben tengettük az életünket akkor). És hát ott diákként mi másból élhettem volna, minthogy a vendéglátóiparban dolgoztam :), főleg ún. kitchen hand-ként, aki lényegében a szakács asszisztense a mosogatástól kezdve a különböző előkészítési munkákon át, egészen néhány alapétel elkészítéséig. Na nem volt azért annyira szörnyű és bár a főiskolai kollégiumban az ember megtanul főzni bármiből szinte bármit, sokat tanultam a konyhai feladatokról ott. Ennél a résznél szokták tőlem megkérdezni, hogy "Ettél kengurut?" és a válaszom az, hogy Igen! :) nem is egyszer, steak-ként, illetve fasírtként is elkészítve, egyébként nem rossz.

Néhány kedvcsináló képet Ausztráliáról betettem ide egy galériába, amiket én és barátaim készítettünk down under (ez a galéria a blog.hu egy új funkciója, úgy láttam néhány böngésző nem tudja még jól kezelni, pl. az Opera, az IE viszont viszi, ha nem tudod máshogy megnézni, akkor próbálkozz az Explorerrel).

De a mai poszt nem Ausztráliáról szól, hanem egy nagyon finom vegetáriánus hamburgerről, aminek a titkát még senkivel nem osztottam meg és gondoltam ha egyszer megosztom, akkor azt a saját blogomon fogom megtenni. Ezt az ételt a galériában is látható the Pool caffé szakácsától, Eddie-től tanultam. Elég sok előkészületet igényel, de nagyon finom. Ha valaki kedvet kap hozzá, akkor egy Szilveszteri bulin lehet vele brillírozni.

Ennyi bevezető után kezdjük is el. Ezt a hamburgert Sydney-ben ún. Turkish Bread (török kenyér) között szolgálják fel, itthon nem tudom hol lehet kapni, nem is nagyon volt időm utánajárni, így megcsináltam ezt is. Ez azért nem egy nagy ördöngőség, én ezt a receptet használtam. Elkészült a török kenyér, ilyen lett (természetesen helyettesíthető akár pitával vagy ciabatta-val, de sima hamburger zsemlével is finom):

törökkenyér_2.jpg

Akkor ha megvan a kenyér, nézzük a burger elkészítéséhez a hozzávalókat:

  • 2 kisebb vagy 1 nagy padlizsán (ezeket nagyon apró fel kell kockázni)
  • 5-6 nagy répa (ezt majd le kell reszelni)
  • 1 normál méretű cukkini (szintén nagyon apróra fel kell kockázni, de itt célszerű a cukkini középső részén lévő magos-szivacsos részt eltávolítani, mert ebben sok a nedvesség és elnedvesítheti a burgert)
  • 3 db kaliforniai paprika, 1 piros, 1 zöld és 1 sárga (szintén nagyon apróra fel kell kockázni)
  • 1 db szárzeller (szintén apróra fel kell kockázni - ez sajnos lemaradt a képről, mert aprításkor vettem észre, hogy a hűtőben maradt)
  • 2 közepes fej vöröshagyma (apróra kockázva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál római kömény őrölve (sajnos itthon őrölve ritkán lehet kapni, de egészben több helyen is kapható (házilag kell megőrölni), ez adja meg az egész burgernek a fő ízt, így a legfontosabb fűszer, és nem összekeverendő a hagyományos köménnyel, mert azzal nem jó)
  • 1 teáskanál piros paprika
  • só, bors
  • 200-300 gramm zsemlemorzsa
  • apróra vágott petrezselyem (nem kell belőle sok)

01.jpgValahogy így indul az egész.

Ezen kívül a tálaláshoz szükség lesz még:

  • édes chili szószra (én mindig ide megyek vásárolni, mert itt mindig kapok)
  • tejfölre
  • ruccola salátára (aki ezt nem szereti, az helyettesítheti mással, de ezzel az igazi, egyébként ezt Ausztráliában rocket salad-nak hívták és a google translate is így hozza, vicces)
  • valamilyen jó minőségű zsírosabb sajtra (reszelve)
  • és egy adag héjában sült burgonyára (wedges)

02.jpgEgy óra pucolás, darabolás, reszelés után így néz ki a cucc.

Elkészítés:

Miután mindent apróra vágtunk (répát reszeltük) jöhet az összeállítás. Oliva olajon a hagymát és a fokhagymát szépen megpirítjuk, majd erre kerül rá az apróra vágott padlizsán. Elkezdjük sütni-párolni, a padlizsán össze fog esni, nem kell megijedni, amikor már összeesett, akkor jöhet rá , pici bors, kiskanál piros paprika és először egy lapított evőkanál őrölt római kömény (kumin). Amikor már jól összeesett akkor jöhet rá a reszelt répa és így tovább sütjük-pároljuk az edényben. Célszerű egy öntött vas edényt használni hozzá. Amikor a répa is összeesett akkor jöhet rá a második lapított kanál őrölt római kömény. Kb. 30 perc sütés-párolás után kapunk egy zöldséges masszát, aminek már biztos, hogy nagyon finom illata és íze van. Valahogy így kellene kinéznie a masszának ekkor (nagyon fontos, hogy vizet nem szabad hozzáadni, a zöldségek sütés közben elég nedvességet engednek):

06.jpg

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott cukkinit, a három színű kaliforniai paprikát és a szárzellert. A végén még megszórjuk két csipet petrezselyemmel. Így még kb. 10 percig pároljuk és ez lesz az eredmény:

13.jpg

Ezután nagyon fontos, hogy teljesen ki kell hűteni a masszát. Félre kell tenni és várni kell. Amikor már teljesen kihűlt (kb. 2 óra), akkor hozzá kell keverni 200-300 gramm zsemlemorzsát (amennyit felvesz a massza). Ha nem elég tapadós a massza, akkor lehet beletenni egy felvert tojást is, de én nem szoktam, mert tojás nélkül is jó állagot lehet készíteni és így több napig is eláll a hűtőben a massza.

Ezután a masszából megfelelő méretű pogácsákat formázunk a kezünkkel, amit ellaposítunk és mindkét oldalát olviaolajon megsütjük. Itt vigyázni kell a forgatással, mert könnyen széteshet, ezért is fontos, hogy megfelelően tapadjon a massza, és ha valaki rutintalan, akkor inkább kisebb pogácsákat formázzon. Tehát a masszából készített burger pogácsákat megsütjük mindkét oldalán.

16.jpg

Közben a héjában sült burgonyát is elkészítjük. Én ezt mindig gyorsfagyasztva veszem, nagyon jó minősűgűeket lehet kapni.

A vegaburger összeállítása:

Ezután jöhet a vegaburger végső összeállítása. A török kenyeret ketté vágjuk és grillen picit megpirítjuk, az aljára reszelt sajtot teszünk, erre jön a vegaburger pogácsa, erre halmozzuk a ruccola salátát (pici paradicsom is mehet), és meglocsoljuk édes chili szósszal, majd a kenyér teteje következik. Mellé wedges-t szolgálunk fel és a krumplihoz mártogatósnak nem ketchupot adunk, nem-nem, hanem egy adag tejfölt, aminek a közepébe kanállal készítünk egy mélyedést és abba is édes chili szószt öntünk. Íme a végeredmény:

18.jpg

Nem lett egy rövid poszt, de ha valaki kipróbálja ezt a receptet nem fog csalódni. A burger pogácsákat megfelelő technikával még le is lehet fagyasztani, így később bármikor elővehető és megsüthető. A teljes elkészítésről készített képeket ebben a galériában megnézhetitek:

 

  

Ezzel a poszttal kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet!

Üdvözlettel

Giller Tamás

Szólj hozzá!

Címkék: magamról

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr705672064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.