Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Egy projekt során jól jön a kreativitás is

2014.01.20. 07:00

For English version, please scroll down

Egy projekt sohasem fekete vagy fehér. Lehet akármilyen jól megtervezett projektünk, biztos, hogy valami nem úgy jön össze, ahogy kellene. Lehet, hogy az a piac, ahol én mozgom ennyire speciális, de én még nem találkoztam egy jól megfogalmazott igényspecifikációval sem, az ügyfeleknek csak álmai és vágyai vannak, de pontosan írásba fektethető céljai nincsenek.

1_37.jpgÉppen a Get the gringo című Mel Gibson filmet néztem, amelynek az egyik jelenetében megjelent a 9 pontos fejtörő. A logikai játék lényege, hogy úgy kell 4 egyenes vonallal összekötni a 9 pontot, hogy a tollat ne emeljük el a papírtól. Nem a legbonyolultabb fejtörők egyike és valószínűleg sokan ismerik a megoldást, de tipikusan olyan feladat, amelyhez nem csak a logika, de a kreativitás is szükséges - szerintem.

Ugyanígy van ez egy informatikai projekt esetén is, a felmerülő problémákra nem biztos, hogy találunk logikus megoldást, vagy nem a logika útján jutunk el a megoldáshoz, hanem nagyfokú kreativitásra van szükség hozzá. Éppen ezért szeretek olyan kollégákkal dolgozni, akik nemcsak jó informatikai szakemberek, de kreatívak is. A kreatív probléma megoldás tanulható is, itt és itt olvashattok róla.

És itt a 9 pontos fejtörő megoldása is (ha a pontok átmérője nagyobb, mint a vonal vastagság, akkor 3 vonallal is megoldható):

2_25.jpg3_9.jpg

English version:

A project is never black or white. No matter how well-designed a project, be sure that something does not come together as it should. Maybe the market, - where I am moving - is so special, but I have not met even a well-described requirement specification, the customers have only dreams and desires, but no goals.

While I was watching the Get the gringo with Mel Gibson, when in a scene there was the 9 dots puzzle (you can see that in the first picture). The logic game is to be connected the 9 dots with 4 lines but do not lift the pen from the paper. This is not the most complex puzzle, and I am sure many of you know the solution, but it is typically a task that requires not only logic, but also creativity - in my opinion.

It is the same in case of an IT project, the problems that arise are not solved in a logical way, but it requires a high degree of creativity. That is why I like to work with colleagues who are not only good professionals, but also creative people. Creative problem solving can be learned, you can read about it here and here.

And finally you can check the solution of the 9 dots puzzle above (picture 2 and 3).

Szólj hozzá!

Címkék: informatika rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr815769342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.