Trendnek megfelelően – IMA ERP – vállalatirányítás a felhőből

ima_erp_logo.jpgTöbbször felmerült már a blogon az elmúlt időszakban a felhő alapú működés és az ERP rendszerek kapcsolata. Itt az alkalom, hogy a következő bejegyzést tegyem a témában.

Az In mid Air ERP Kft. által fejlesztett IMA ERP kezdetektől felhő alapú rendszernek készült. A rendszerfejlesztés kezdetekor, 8 évvel ezelőtt ez igen innovatív gondolatnak számított. Emlékeztetőül 2007-ben a felkapott mobiltelefon még a Nokia 6303 volt :).

Az IMA ERP nem csak egy vállalatirányítási rendszer, amely felhő alapú működési struktúrával rendelkezik, hanem egy komplex megoldás az által, hogy a fejlesztő cég a futtatáshoz szükséges háttér infrastruktúrát is biztosítja előfizetői számára. Ezt fontos kiemelni működési és adatbiztonsági szempontból is. Értelem szerűen a fejlesztő cég saját szerverei olyan magas szintű működési és adatbiztonsági követelményeknek felelnek meg, amit egy lokálisan telepített rendszer igen nehezen, és kimagasló költségek árán érhet csak el. A cég egyik fő célkitűzése, hogy aki elkezdi használni a rendszert, soha többet ne kelljen adatbiztonsági kérdésekkel foglalkoznia.

ima_erp_szamla_statisztika.bmp

A felhő alapú működésnek további előnyeit igazán a több telephelyes vállalkozások tudják igazán jól kihasználni. Valós időben, adatok szinkronizálása nélkül képes kezelni a párhuzamos munkavégzést a rendszerben, hiszen a felhő alap miatt nem számít, hogy a kollégák egymás mellett, vagy 250 km-re ülnek egymástól.

ima_erp_keszlet.bmp

Az IMA ERP egy integrált rendszer, funkcióit tekintve 3 fő modulra lehet bontani.

  • Pénzügy és számvitel modul
  • Készletkezelő modul
  • Munkafolyamat / munkalapkezelő modul.

Igazi erőssége a pénzügy és számvitel modul, amely alkalmas a vállalkozás hétköznapi pénzügyi funkcióinak ellátására (számlázás, egyenlegközlő, stb.) valamint emellett egy teljes értékű könyvelő program is. Ennek eredményeképp alkalmas arra, hogy a vállalkozás és a könyvelője egy rendszerben dolgozzon, ezzel jelentősen gyorsítva az információáramlást. Ezt a modult könyvelőprogramként könyvelő irodák számára is értékesítik.

A munkafolyamat kezelés egy jellemzően nem annyira frekventált területre lett optimalizálva. Kifejezetten kiszállásos szervizcégek igényeinek felel meg.

ima_erp_munkafolyamat_munkalap.bmp

Készletkezelés az előzőeket támogatva, nagy és kiskereskedelmi igényeket is ki tud elégíteni.

A különböző funkciók integráltságuk révén rendelkeznek minden olyan információval, melyre más modulban történő munkavégzéshez szükség van.

Az IMA ERP nem csak működésében, hanem árképzésében is az általánostól eltérő megközelítést alkalmaz. Induló költség nélkül, felhasználónként fizetendő (2400,- + ÁFA / felhasználó / hó) havidíjas rendszerben kínálják a terméket.

A rendszerről bővebben a www.imaerp.hu oldalon lehet tájékozódni.

Mindezeken túl úgy látszik az EU illetékes döntéshozói is támogatják a felhő alapú szolgáltatások terjedését, hiszen két pályázat is várható a következő pár hónap során, amely kifejezetten ilyen rendszerek bevezetését támogatja.