Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Trendnek megfelelően – IMA ERP – vállalatirányítás a felhőből

2015.09.21. 06:30

ima_erp_logo.jpgTöbbször felmerült már a blogon az elmúlt időszakban a felhő alapú működés és az ERP rendszerek kapcsolata. Itt az alkalom, hogy a következő bejegyzést tegyem a témában.

Az In mid Air ERP Kft. által fejlesztett IMA ERP kezdetektől felhő alapú rendszernek készült. A rendszerfejlesztés kezdetekor, 8 évvel ezelőtt ez igen innovatív gondolatnak számított. Emlékeztetőül 2007-ben a felkapott mobiltelefon még a Nokia 6303 volt :).

Az IMA ERP nem csak egy vállalatirányítási rendszer, amely felhő alapú működési struktúrával rendelkezik, hanem egy komplex megoldás az által, hogy a fejlesztő cég a futtatáshoz szükséges háttér infrastruktúrát is biztosítja előfizetői számára. Ezt fontos kiemelni működési és adatbiztonsági szempontból is. Értelem szerűen a fejlesztő cég saját szerverei olyan magas szintű működési és adatbiztonsági követelményeknek felelnek meg, amit egy lokálisan telepített rendszer igen nehezen, és kimagasló költségek árán érhet csak el. A cég egyik fő célkitűzése, hogy aki elkezdi használni a rendszert, soha többet ne kelljen adatbiztonsági kérdésekkel foglalkoznia.

ima_erp_szamla_statisztika.bmp

A felhő alapú működésnek további előnyeit igazán a több telephelyes vállalkozások tudják igazán jól kihasználni. Valós időben, adatok szinkronizálása nélkül képes kezelni a párhuzamos munkavégzést a rendszerben, hiszen a felhő alap miatt nem számít, hogy a kollégák egymás mellett, vagy 250 km-re ülnek egymástól.

ima_erp_keszlet.bmp

Az IMA ERP egy integrált rendszer, funkcióit tekintve 3 fő modulra lehet bontani.

  • Pénzügy és számvitel modul
  • Készletkezelő modul
  • Munkafolyamat / munkalapkezelő modul.

Igazi erőssége a pénzügy és számvitel modul, amely alkalmas a vállalkozás hétköznapi pénzügyi funkcióinak ellátására (számlázás, egyenlegközlő, stb.) valamint emellett egy teljes értékű könyvelő program is. Ennek eredményeképp alkalmas arra, hogy a vállalkozás és a könyvelője egy rendszerben dolgozzon, ezzel jelentősen gyorsítva az információáramlást. Ezt a modult könyvelőprogramként könyvelő irodák számára is értékesítik.

A munkafolyamat kezelés egy jellemzően nem annyira frekventált területre lett optimalizálva. Kifejezetten kiszállásos szervizcégek igényeinek felel meg.

ima_erp_munkafolyamat_munkalap.bmp

Készletkezelés az előzőeket támogatva, nagy és kiskereskedelmi igényeket is ki tud elégíteni.

A különböző funkciók integráltságuk révén rendelkeznek minden olyan információval, melyre más modulban történő munkavégzéshez szükség van.

Az IMA ERP nem csak működésében, hanem árképzésében is az általánostól eltérő megközelítést alkalmaz. Induló költség nélkül, felhasználónként fizetendő (2400,- + ÁFA / felhasználó / hó) havidíjas rendszerben kínálják a terméket.

A rendszerről bővebben a www.imaerp.hu oldalon lehet tájékozódni.

Mindezeken túl úgy látszik az EU illetékes döntéshozói is támogatják a felhő alapú szolgáltatások terjedését, hiszen két pályázat is várható a következő pár hónap során, amely kifejezetten ilyen rendszerek bevezetését támogatja.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság rendszer erp cloud vállalatirányítás projektmenedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr357792404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.