Trendnek megfelelően – IMA ERP – vállalatirányítás a felhőből

ima_erp_logo.jpgTöbbször felmerült már a blogon az elmúlt időszakban a felhő alapú működés és az ERP rendszerek kapcsolata. Itt az alkalom, hogy a következő bejegyzést tegyem a témában.

Az In mid Air ERP Kft. által fejlesztett IMA ERP kezdetektől felhő alapú rendszernek készült. A rendszerfejlesztés kezdetekor, 8 évvel ezelőtt ez igen innovatív gondolatnak számított. Emlékeztetőül 2007-ben a felkapott mobiltelefon még a Nokia 6303 volt :).

Az IMA ERP nem csak egy vállalatirányítási rendszer, amely felhő alapú működési struktúrával rendelkezik, hanem egy komplex megoldás az által, hogy a fejlesztő cég a futtatáshoz szükséges háttér infrastruktúrát is biztosítja előfizetői számára. Ezt fontos kiemelni működési és adatbiztonsági szempontból is. Értelem szerűen a fejlesztő cég saját szerverei olyan magas szintű működési és adatbiztonsági követelményeknek felelnek meg, amit egy lokálisan telepített rendszer igen nehezen, és kimagasló költségek árán érhet csak el. A cég egyik fő célkitűzése, hogy aki elkezdi használni a rendszert, soha többet ne kelljen adatbiztonsági kérdésekkel foglalkoznia.

ima_erp_szamla_statisztika.bmp

A felhő alapú működésnek további előnyeit igazán a több telephelyes vállalkozások tudják igazán jól kihasználni. Valós időben, adatok szinkronizálása nélkül képes kezelni a párhuzamos munkavégzést a rendszerben, hiszen a felhő alap miatt nem számít, hogy a kollégák egymás mellett, vagy 250 km-re ülnek egymástól.

ima_erp_keszlet.bmp

Az IMA ERP egy integrált rendszer, funkcióit tekintve 3 fő modulra lehet bontani.

  • Pénzügy és számvitel modul
  • Készletkezelő modul
  • Munkafolyamat / munkalapkezelő modul.

Igazi erőssége a pénzügy és számvitel modul, amely alkalmas a vállalkozás hétköznapi pénzügyi funkcióinak ellátására (számlázás, egyenlegközlő, stb.) valamint emellett egy teljes értékű könyvelő program is. Ennek eredményeképp alkalmas arra, hogy a vállalkozás és a könyvelője egy rendszerben dolgozzon, ezzel jelentősen gyorsítva az információáramlást. Ezt a modult könyvelőprogramként könyvelő irodák számára is értékesítik.

A munkafolyamat kezelés egy jellemzően nem annyira frekventált területre lett optimalizálva. Kifejezetten kiszállásos szervizcégek igényeinek felel meg.

ima_erp_munkafolyamat_munkalap.bmp

Készletkezelés az előzőeket támogatva, nagy és kiskereskedelmi igényeket is ki tud elégíteni.

A különböző funkciók integráltságuk révén rendelkeznek minden olyan információval, melyre más modulban történő munkavégzéshez szükség van.

Az IMA ERP nem csak működésében, hanem árképzésében is az általánostól eltérő megközelítést alkalmaz. Induló költség nélkül, felhasználónként fizetendő (2400,- + ÁFA / felhasználó / hó) havidíjas rendszerben kínálják a terméket.

A rendszerről bővebben a www.imaerp.hu oldalon lehet tájékozódni.

Mindezeken túl úgy látszik az EU illetékes döntéshozói is támogatják a felhő alapú szolgáltatások terjedését, hiszen két pályázat is várható a következő pár hónap során, amely kifejezetten ilyen rendszerek bevezetését támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr837792404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása