Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

COM_6565+800.jpg

Forrás: Computerworld

Fotó: Rózsa Zsuzsanna

Giller Tamás

Több, mint 10 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Több mint 5 év vezetői tapasztalat (CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. Azóta pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója vagyok. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 10 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Munkaerő hiány?

2016.02.03. 12:18

Ma néhány gondolatot szeretnék megosztani veletek arról, hogy milyen nehéz ma Magyarországon megfelelő munkaerőt találni. Sokan panaszkodnak arra, hogy mennyi munkanélküli van, és ez igaz is, mennyire nehéz elhelyekedni ma Magyarországon és ebben is igazuk van teljes mértékben, azonban vegyük figyelembe, hogy több ezer betöltetlen állás is van ma Magyarországon. Akkor mégis miért olyan nehéz elhelyezkedni?

shutterstock_218755303.jpg

Nagyok az elvárások? Kevés a fizetés? Túljelentkezések? Nehéz kitűnni a tömegből? Alul képzett munkavállalók?

Szerintem ahhoz, hogy valakinek jó állása legyen 4 alapvető dolog kell:

 • először is legyen alkalmas a feladatra, amire jelentkezik
 • kell egy jó bemutatkozás (önéletrajz)
 • aztán kell egy mégjobb bemutatkozás (személyes interjú)
 • legvégül pedig bizonyítania kell, hogy ő volt a megfelelő választás (próbaidő)

A legtöbben a leges legelején elvéreznek, mert olyan állásra jelentkeznek, amire nem alkalmasak! Nehezen értik meg a munkavállalók, hogy amennyiben a tanulási időszakot (általános iskola, szakközépiskola-gimnázium, felsőoktatás) nem célirányosan, megfeleleően töltötték, akkor nagyon nehéz lesz olyan szakmában elhelyezkedniük, amire nincs képesítésük vagy gyakorlatuk (kivéve ha pályakezdőről van szó). Egy ügyvéd hiába akarna ugye sebészként praktizálni, ez nem lehetséges és ez teljesen természetes is mindenkinek. De miért nem ennyire természetes, hogy aki pincérnek tanult, abból tanulás/átképzés nélkül nem lesz pénzügyi asszisztens kolléga. Sajnos ez van, el kell fogadni. Amikor kiír egy vállalat egy álláspályázatot, akkor nem véletlenül írják le, hogy milyen szakembert keresnek. És ha még fel is veszik azt a kollégát, akinek nincs meg a szükséges képesítése és/vagy tapasztalata, a gyakorlati idő alatt elvérzik szinte 100%, nem értem miért kergetnek hiú ábrándokat.

A másik nagy hiba, hogy nem tudnak bemutatkozni az emberek! Nem akarom elvenni a HR tanácsadók kenyerét, de rá szeretnék mutatni néhány olyan dologra munkáltató szempontból, ami arra sarkallt, hogy írjak egy cikket a témáról. Múlt héten a vállalatunk feladott egy hirdetést, szegedi munkatársat keresünk irodavezető/pénzügyi asszisztens munkakörbe. Itt a hirdetés. Azt gondoltam teljesen jól leírtam, hogy kit keresünk, leírtuk a feladatokat, az elvárásokat és az előnyöket is. Kb. 1 hete van fenn a hirdetés így egy mini statisztikát már közzé tudok tenni.

 • 1 hét alatt 21 pályázati anyag jött be
 • Összesen 20-an jelentkeztek (1 valaki 2-szer küldte el az önéletrajzát 3 nap eltéréssel: na most erről mit gondoljak? Nem tudja milyen állásra jelentkezett már?)
 • Kértem, hogy Europass önéletrajzot senki ne küldjön. Ennek oka, hogy használhatatlan, nulla információ tartalma van. A 20 pályázóból azért 3-an mégis ilyet küldtek. Róluk mit kellene gondolnom? Elolvasták egyáltalán rendesen végig az álláshirdetést? Ha felvenném őket dolgozni, akkor hogyan várhatnám el tőlük, hogy egyáltalán egy utasítást végre tudnak hajtani az elvárt módon?
 • Le volt írva, hogy pályázni egy kísérőlevéllel és egy magyar és angol nyelvű önéletrajzzal lehet. Ennek a kritériumnak összesen 4-en, hangsúlyozom 4-en feleltek meg, a többiek vagy az angolt hagyták le vagy a kísérő levelet. Na most ha majd adok egy feladatot, akkor csak a felét fogják elvégezni? Hogyan vehetnék fel ilyen kollégákat?
 • Le volt írva, hogy alapkövetelmény gazdasági végzettség (közép vagy felső). A 20-ből csak 10-en feleltek meg ennek a követelmények (50%). Ragozzam?
 • Olyan személy, aki megfelelt volna minden elvárásnak olyan egyetlen egy sem volt!

De nagyon sok egyéb gondom van még ezzel a 20-21 pályázati anyaggal:

 • A jelentkezők legtöbbje lelkesen írta, hogy haladó vagy profi Microsoft Office felhasználó, de a Microsoft Word-ben megírt önéletrajzuk botrányos. Tele van formázási hibákkal. Tabulátor helyett 20 db szőköz és társaik.
 • Eleve miért küld valaki .doc önéletrajzot, miért nem .pdf-et küld?
 • A jelentkezők legtöbbje nem tudja az önéletrajzát elmenteni megfelelő néven. Gyakori az önéletrajz.doc vagy a Miklos3.doc esetleg a palyazat.doc.
 • Volt olyan, aki a lakóhelye közelében keres állást, de Pest megyében lakik, míg az álláspályázat Szeged, Dugonics utcára szól, kb. 160 km-re.

Tehát azt tudom mondani, hogyha az emberek megtanulnak önéletrajzot írni, álláspályázatra jelentkezni vagy egyáltalán csak bemutatkozni, akkor sokkal nagyobb esélyük lehet arra, hogy az önéletrajzuk alapján behívják őket állásinterjúra. Ami még nem elég, hiszen a legfontosabb, hogy olyan állásra jelentkezzünk, amit be is tudunk tölteni.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek tanácsadás vállalat coaching

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr808356178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.