Jó tanácsadó ismérve

Mindenkiből lehet-e jó ERP - CRM tanácsadó? Mi kell ahhoz, hogy tanácsadó, konzulens lehessek? Vannak –e valós elvárások, vagy elég hozzá rendszerismeret?

 

Én is sokszor feltettem magamnak már ezt a kérdést, hogy mikortól mondható el valakiről, hogy tanácsadó, vagy „jó” tanácsadó? Elég, ha ismeri a témát, amiről tanácsokat ad, vagy vannak más emberi dolgok is a képben? Ha elég lenne a téma megfelelő ismerete, akkor „robotok” is lehetnének tanácsadók, de nem a tények ismerete a lényeg, hanem a tények összekapcsolásából nyert plusz információ, a globális gondolkodásmód. Ha össze tudunk kapcsolni két vagy akár jóval több dolgot, és egy megfelelő következtetést tudunk levonni a tények láncolatából úgy, hogy az ügyfélnek is megfeleljen az eredmény, akkor már nagyon közel állunk a tanácsadó pozícióhoz.

 

Szerintem a rendszernek az ismerete nem feltétel, hogy valakit fel lehessen venni egy rendszer tanácsadásra, de a fenti globális gondolkodásmód annál inkább szükséges. Emlékszem az én felvételi beszélgetésemen, amikor első rendszer tanácsadói munkámat kaptam, az volt a feladat, hogy mondjam meg két szám összegét Excel segítségével legalább négyféle képen. Sikerült.

 

Nagyon fontos még az emberi oldal is. Ha felteszed magadnak a kérdést, hogy ha a legrosszabb napodon felhív egy ügyfél és a lehető legbutább kérdést teszi fel, akkor is tudsz higgadt maradni és kedvesen válaszolni neki, akkor a tanácsadás neked való feladat!

 

Nagyon sok helyen nem erre az általam írt két pontra helyezik a hangsúlyt:

-          globális gondolkodásmód,

-          emberekkel való megfelelő kapcsolattartás,

hanem a rendszer ismeretére.

 

-          Használta már ezt a rendszert, ezt a programot?

-          Nem.

-          Akkor sajnos nem tudjuk alkalmazni.

 

Ezek után felvesznek egy olyan valakit, aki ugyan használta már a rendszert, mint felhasználó, de pár hónap vagy akár pár hét múlva kiderül, hogy nem tud emberekkel bánni és globálisan sem tud gondolkodni, és meg kell tőle válniuk. Ahelyett, hogy a megfelelő személyt alkalmazták volna, és inkább megtanítják pár hét, hónap alatt a rendszer ismeretére, használatára, kidobtak pár százezer forintot az ablakon.

 

Ezek nagyon fontos kérdések, hogy kit engedjünk az ügyfeleinkhez, és kevés szó esik róla, remélem egy picit felborzoltam az állóvizet! Üdv mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr991294245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása