E-learning

Korábbi cikkeimben már érintettem a dokumentációk kapcsán az online dokumentumokat de még nem írtam egy speciális online eszközről, ami segíti egy tanácsadó munkáját, ez pedig az e-learning. Ha le akarjuk fordítani az e-learning megnevezést, akkor valami olyasmit kapunk, hogy internetes tanulás. Az interneten számos meghatározása létezik arra, hogy mi is az az e-learning, nézzünk ezek közül néhányat:

 

  • Olyan tanulás, tanulmány, amelyet számítógépen keresztül folytatnak.
  • Olyan folyamat, amely elősegíti az oktatás előremozdítását valamilyen hálózati eszközön keresztül.
  • Olyan tanulási tevékenység, amelyet digitális eszközök és alkalmazások segítenek, és valamilyen interaktivitás is csatlakozik hozzá.
  • Olyan tanulási tevékenység, amely elektronikus alapon nyugszik.

Szokták még CBT-nek (Computer Based Training) is nevezni, azaz olyan képzés, amely számítógépen keresztül történik, számítógépen alapuló képzés.

Ezekből a meghatározásokból összerakhatjuk a mi saját ERP blogos meghatározásunkat is, tehát mondhatjuk, hogy az e-learning az egy olyan oktatási rendszer, tréning, amely interneten keresztül folytatható, és a tréninget végző személy részesévé válik az oktatásnak.

 

A mai magyar ERP piacon több cég készít e-learningeket (én személyesen is készítettem már ilyet) az egészen egyszerűtől a nagyon profi megoldásokig is. A legegyszerűbbek általában videó fájlban szerepelnek az interneten és bizonyos munkafolyamatokat mutatnak be valamilyen témában, ilyenkor feladatok általában nem kapcsolódnak hozzá. De vannak egészen profi megoldások is, amelyek nemcsak megmutatják az elvégzendő lépéseket, de a végén nyújtanak bizonyos szintű tesztelési lehetőséget is (ilyenek például a Microsoft e-learningek).

 

Végül nézzük meg az előnyeit az e-learningeknek (tételezzük fel, hogy az e-learning egy ERP rendszerhez készült használati útmutató):

  • Nincs szükség a tréner személyes jelenlétére az oktatáshoz (a trénert helyettesíti az internet).
  • Jóval olcsóbb, mint egy személyes oktatás.
  • Mivel online (általában letölthető) ezért többször is megnézhető.
  • Több személynek is oktatható ugyanaz a téma eltérések nélkül.
  • Időtakarékos, költséghatékony. 

Még jónéhány előnyt lehetne írni és bizonyára hátrányai is vannak, de szeretném, hogyha az olvasók egészítenék ki a cikkemet, ezáltal interaktívvá tennénk ezt az írást. Valamint megosztanátok saját tapasztalataitokat velünk, velem az e-learningek kapcsán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr881501779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása