Vállalatirányításról közvetlenül - érthetően
Facebook
Linked In
Rss

Giller Tamás

screenshot_2020-04-10_at_11_57_30.png

Giller Tamás

Több, mint 15 éves szakmai tapasztalat informatikai szolgáltatások területén: ERP, CRM, egyéb vállalati szoftverek bevezetése, tanácsadása, üzemeltetése.

Pénzügyi, üzleti és informatikai tudás!

Projektmenedzsment tapasztalat, NAV, ITIL szakvizsga!

Közel 10 év vezetői tapasztalat (COO, CFO, IT/IS).

A Piac & Profit valamint a Computerworld szakértő partnere.

ERP - múlt, jelen, jövő

csak-könyv_2.png

ERP - past, present, future

angol_könyv_reklám.png

A könyvemről

Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft alapítója):

"Gratulálok a könyvedhez Tamás, nagyon jó volt! Még nem olvastam olyan könyvet az ERP-ről, amely ennyire szakszerű és olvasható lenne egyben. Annyira tetszik, hogy szeretném tananyaggá tenni a Kulcs-Soft-ban. Szeretnék 20 példányt rendelni belőle a kollégáim részére."

Hetyei József (Certified Management Consultant):

"A könyv stílusa kellemes, olvasmányos, jól érthető. A könyvben összefoglalt tapasztalatok hasznosak lehetnek mind az ERP rendszereket bevezető kkv-k, mind a számukra ilyen rendszereket szállító, azokat (bevezetés során és az után) támogató vállalatok számára."

Hoffer István (abas Magyarország ügyvezetője):

"A könyv második része, amely az ERP kiválasztásról és a bevezetéshez kapcsolódó projektről ad információkat, abszolút hiánypótló a magyar piacon. Én nagyon vártam már egy ilyen kiadványra."

Juhász Zsolt (rEVOLUTION Software Kft. ügyvezetője):

„Érdekes, olvasmányos, sok helyen visszaköszönnek az általam is hangoztatott gondolatok. A könyv végén nekem egy picit sok lett a kiegészítő téma, ez egy picit elviszi a fő téma súlyát. De örülök, hogy a könyv az ERP kérdés teljes szélességét felvállalja.”

Támogathatsz

Ha szeretnéd támogatni az ERPBLOG működését, akkor most megteheted.

Köszönöm, hogy támogattál!

Facebook

www.erpblog.hu

A nevem Giller Tamás. 2003 óta foglalkozom Informatikai Szolgáltatásokkal (ERP és CRM rendszerekkel). 2003 év elején közgazdászként diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán majd a Summit Autó Magyarország ZRt.-nél - a Summit Solutions nevű üzletágnál - kezdtem dolgozni, saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerekkel. Két év után 2004 év végétől kezdve közel 1 évet töltöttem Ausztráliában, ahol pénzügy menedzsmentet hallgattam. 2005-től projektvezető lettem a Summit Autó Magyarországnál. 2006-tól a Karádi Rendszerháznál dolgoztam Microsoft vállalati termékekkel (Navision, CRM). 2008 és 2015 között a DLM Solutions Kft. üzletágvezetője voltam. 2015 és 2020 között pedig egy mezőgazdasági informatikával foglalkozó startup (Gremon Systems Zrt.) pénzügyi igazgatója voltam. 2020 márciusától a Neo Property Services Zrt. pénzügyi feladataival foglalkozom. Szeretném megosztani veletek azokat a tapasztalataimat, amelyeket az informatika ezen speciális világában töltöttem, az elmúlt több mint 15 év során. Remélem a témák érdekesek lesznek és egy jó kis szakmai műhely alakul ki!

ITIL

 

Microsoft Business Solutions Specialist

specialist.png

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, vagy van egy jó ajánlatod számomra, akkor ne habozz, írj nekem!

tamas.giller@gmail.com

Search Clear

Friss topikok

Kiemelt partnerek

PP.jpg

Computerworld.gif

Partnerek

Bridge.pngdlm_1.pngk2d.png

xapt.pngkaradi_1.pngdyntell.png

kulcs.png 

ggx.png

abas.png  

2_2.png

 

  

KRONOS.jpg

 

 

weblogo.png

  

  

uj_SAP_logo.jpg

 

SymbolTechLogoNEW_240x240.png

 

llp_logo_standardcolour_clear_background.png

 

      UNIT4_logo_VT-SOFT.png

 

ifs_logo_180.png

 

TRL_logo_cegnevvel2.png

 

Egy kis informatika

2010.07.16. 13:50

Többször kérdezték már tőlem, hogy mi a különbség egy HUB egy SWITCH vagy éppen egy ROUTER között. Most elmondom, bár nem vagyok a téma szakértője, de láttam már ilyen eszközöket.

Azt bizonyára sokan tudják, hogy ezek az eszközök mind több számítógép hálózatba állításában játszanak szerepet. Mindegyik közös ebben, de mégis mindegyik sokban különbözik a másiktól.

HUB: Más néven Ethernet Hub-ként is ismerik (de van pl. USB HUB is). Általában olcsó, kicsi és egyszerű eszköz, amellyel számítógépeket lehet hálózatba kötni. A régi HUB-ok csak a 10 MBps sebességet támogatták az újabbak már a 100 MBps sebességet is támogatják, vannak olyanok, amelyek tudják mind a kettőt. Egy hub nem képes a rajta átmenő adatokat semmilyen szempontból se figyelni, se ellenőrizni, tehát ami átmegy rajta azt minden a hálózatban létező számítógépnek továbbküldi. Manapság már elég ritkán használják.

Kép forrás: http://techpubs.sgi.com

 

SWITCH: Szintén egy hálózati eszköz, amellyel számítógépeket lehet hálózatba (LAN) kötni, nagyon hasonlít még a kinézete is a HUB-éhoz, de már egy sokkal inteligensebb eszközről van szó, mint a hub. A switchek már képesek arra, hogy felismerjék a rajtuk átmenő adatcsomagokat és azokat akár továbbküldjék valamilyen más irányba (forwarding). Egy switch már képes a gyorsabb hálózati sebesség lebonyolítására is (1000 MBps).

Kép forrás: http://www5.hp.com/

ROUTER: A router már egy sokkla szofisztikáltabb eszköz az előző kettőnél, de külsőre nagyon hasonló, kis dobozos eszköz. Míg belső működésben a hub és a switch nagyjából azonos volt, addig a router belső működése eltére az előzőektől. A routerek minden rajtuk átmentő adatcsomagot ellenőriznek, hogy honnan érkeznek és a hálózatban lévő melyik IP című (egyedi azonosítója a számítógépnek) számítógépre kell azokat eljuttatni. A router már képes az internet megosztására is, míg az előző két eszköz nem. Egy routerbe általában már beépített tűzfal is van, hogy megvédje a számítógépet a különböző támadásoktól, vírusoktól. Routereknek egy speciális fajtája az ún. WLAN router, amely már vezeték nélküli módon is képes több számítógépet hálózatba kapcsolni és megosztani az internetet (wifi).

Kép forrás: http://www.slipperybrick.com

Tehát összeségében elmondható, hogy míg egy switch több számítógép összakapcsolására jó, addig a router képes az internetet is megosztani az összekapcsolt hálózatok között. A vállalkozások nagy részénél mind a kettőt egyszerre használják egymás mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság informatika telepítés support

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr692155547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.