Coaching, tréning, tanácsadás

A héten alkalmam volt részt venni egy előadáson ahol a coaching és projektmenedzsment kapcsolatáról beszélgettünk. Rá kellett döbbennem, hogyha valaki napi 24 órában projektmenedzser, akkor milyen nehéz is elvonatkoztatnia és megértenie más tudományokat, iskolákat. A mai cikkben az előadás ösztönző hatása miatt én is beleásom egy kicsit magamat a témába, tartsatok velem.

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a coach, coaching. Azt gondolom, szinte mindenki tudja, hogy a coach magyarul edzőt jelent. Bár nem igazán használják magyarul a kifejezést, Magyarországon is a coach, üzleti coach, projekt coach terminológia az elterjedt. A coaching pedig tényleg hasonlít az edzői tevékenységhez, a coach abban segít, hogy az ügyfél a legtöbbet hozza ki magából, a legjobb legyen valamilyen téren, de anélkül hogy konkrétan beavatkozna az ügyfél életébe, tevékenységébe, a coach egy külső szemlélő, aki rámutat dolgokra és az ügyféllel közösen megoldást találnak rá, de nem általános megoldást, hanem az ügyfélre egyedileg vonatkoztatott megoldást.

Sokan azt gondolják, gondoljuk, hogy akkor a coach egy tréner. A cél közös, az ügyfelet jobbá tenni valamilyen tevékenységben, szerepben. Talán ott lehet húzni egy pici határvonalat, hogy a coach egy adott dologra koncentrál, és nem kell konkrétan értenie az adott dologhoz. A tréner viszont a dolog profi szakértője, amiben segíti az ügyfelet. Egy konkrét példával talán egyszerűbb megvilágítani a különbséget. A teniszedző egy tréner, ért a teniszhez, meg tudja mutatni, hogy hogyan kell teniszezni, ismeri a szabályokat, valószínűleg elég jól is teniszezik, így az ügyfelet (tanítvány) sikerekre tudja sarkallni úgy, hogy saját tudását adja át. Viszont a coach úgy próbálja a teniszezőt jobb eredményre sarkallni, úgy próbál neki segíteni abban, hogy kihasználja a benne rejlő pozitív tulajdonságokat, hogy lehet életében nem fogott ütőt a kezében, például a játékos egy közeli barátja, rokona, családtagja, felesége, aki támogatja, bíztatja és rámutat a hibákra, gyengeségekre és hagyja, hogy rájöjjön a megoldásra.

Sokan azt gondolják, hogy a coach ugyanaz, mint a tanácsadó. Erre is igaz, hogy igaz is meg nem is. Hiszen a cél itt is közös, olyan tippeket, ötleteket adni, hogy valamilyen ügy, projekt előremozduljon. De a tanácsadó szintén egy szakértő személy, aki a konkrét projekt szakértője, mert már nagyon sok ilyen tevékenységben vett részt, a coach pedig nem, éppen ezért kívülről látja a projektet, a problémát.

A coachingnak különböző területei vannak:

  • life vagy életvezetési coaching,
  • business vagy üzleti coaching – ennek még több tucat típusa van,
  • valamint az executive vagy vezetői coaching).

És végül néhány gondolat arról, hogy én mit gondolok a coachingról. Számomra a coaching egy mentorálási tevékenység, folyamat, hogyan tudom motiválni a kollégáimat, hogy a legjobbak legyenek a saját területükön. Úgy mutassak rá a hibáikra, hogy egyben megoldást is javasoljak, ha megakad egy projekt, akkor nagyon gyorsan tovább tudjunk menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr434602758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása