Coaching, tréning, tanácsadás

A héten alkalmam volt részt venni egy előadáson ahol a coaching és projektmenedzsment kapcsolatáról beszélgettünk. Rá kellett döbbennem, hogyha valaki napi 24 órában projektmenedzser, akkor milyen nehéz is elvonatkoztatnia és megértenie más tudományokat, iskolákat. A mai cikkben az előadás ösztönző hatása miatt én is beleásom egy kicsit magamat a témába, tartsatok velem.

Először is tisztázzuk, hogy mi is az a coach, coaching. Azt gondolom, szinte mindenki tudja, hogy a coach magyarul edzőt jelent. Bár nem igazán használják magyarul a kifejezést, Magyarországon is a coach, üzleti coach, projekt coach terminológia az elterjedt. A coaching pedig tényleg hasonlít az edzői tevékenységhez, a coach abban segít, hogy az ügyfél a legtöbbet hozza ki magából, a legjobb legyen valamilyen téren, de anélkül hogy konkrétan beavatkozna az ügyfél életébe, tevékenységébe, a coach egy külső szemlélő, aki rámutat dolgokra és az ügyféllel közösen megoldást találnak rá, de nem általános megoldást, hanem az ügyfélre egyedileg vonatkoztatott megoldást.

Sokan azt gondolják, gondoljuk, hogy akkor a coach egy tréner. A cél közös, az ügyfelet jobbá tenni valamilyen tevékenységben, szerepben. Talán ott lehet húzni egy pici határvonalat, hogy a coach egy adott dologra koncentrál, és nem kell konkrétan értenie az adott dologhoz. A tréner viszont a dolog profi szakértője, amiben segíti az ügyfelet. Egy konkrét példával talán egyszerűbb megvilágítani a különbséget. A teniszedző egy tréner, ért a teniszhez, meg tudja mutatni, hogy hogyan kell teniszezni, ismeri a szabályokat, valószínűleg elég jól is teniszezik, így az ügyfelet (tanítvány) sikerekre tudja sarkallni úgy, hogy saját tudását adja át. Viszont a coach úgy próbálja a teniszezőt jobb eredményre sarkallni, úgy próbál neki segíteni abban, hogy kihasználja a benne rejlő pozitív tulajdonságokat, hogy lehet életében nem fogott ütőt a kezében, például a játékos egy közeli barátja, rokona, családtagja, felesége, aki támogatja, bíztatja és rámutat a hibákra, gyengeségekre és hagyja, hogy rájöjjön a megoldásra.

Sokan azt gondolják, hogy a coach ugyanaz, mint a tanácsadó. Erre is igaz, hogy igaz is meg nem is. Hiszen a cél itt is közös, olyan tippeket, ötleteket adni, hogy valamilyen ügy, projekt előremozduljon. De a tanácsadó szintén egy szakértő személy, aki a konkrét projekt szakértője, mert már nagyon sok ilyen tevékenységben vett részt, a coach pedig nem, éppen ezért kívülről látja a projektet, a problémát.

A coachingnak különböző területei vannak:

  • life vagy életvezetési coaching,
  • business vagy üzleti coaching – ennek még több tucat típusa van,
  • valamint az executive vagy vezetői coaching).

És végül néhány gondolat arról, hogy én mit gondolok a coachingról. Számomra a coaching egy mentorálási tevékenység, folyamat, hogyan tudom motiválni a kollégáimat, hogy a legjobbak legyenek a saját területükön. Úgy mutassak rá a hibáikra, hogy egyben megoldást is javasoljak, ha megakad egy projekt, akkor nagyon gyorsan tovább tudjunk menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr994602758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása