6 ok amiért érdemes FELHŐS Vállalatirányítási rendszert használni
A hagyományos helyben telepített és modern felhős ERP-k összehasonlítása.

A felhőnek és a helyszínen telepített ERP-nek megvan a maga előnye. A legjobb választás az ön szervezetének felépítésétől és üzleti stratégiájától függ. Az alábbiakban olvashat hat okot azzal kpcolatban, hogy egyes szervezetek miért is választják a felhőalapú ERP rendszereket. 

1. Jobban használható az Üzleti intelligencia

A felhőtechnológia lehetővé teszi a szervezetek számára az adatok távoli elérését komplex technikai konfiguráció és robusztus informatikai személyzet nélkül. Az elmúlt két évben megduplázódott az üzleti intelligenciát (BI) felhőben telepítő szervezetek száma. A Cloud BI elfogadása különösen elterjedt az értékesítési és marketing részlegek körében, mivel valós idejű adatokra támaszkodnak az ügyfél útjának megértéséhez és javításához.

Az adathozzáférés és az adattárolás terén a felhőalapú ERP számos előnnyel jár a helyszínen telepített ERP-vel szemben. A felhő technológia jobban méretezhető nagy mennyiségű adat tárolására is alkalmas, valamint hozzáférést biztosíthat az IoT technológia által összegyűjtött adatokhoz.

A felhőalapú ERP-rendszerek kutatása során valószínűleg számos „legnépszerűbb ERP-rendszer” listával találja magát szemben. Ezek a felsorolások gyakran azon alapulnak, hogy a marketingesek és fejlesztők mennyi pénzt fektetnek be termékeikbe.... Válassza azt megoldást ami legjobban illeszkedik az igényeihez

2. Gyorsabb megvalósítás rövidebb implementácíó

A felhőalapú ERP-rendszerek gyorsabban megvalósíthatók, mint a helyszíni ERP-rendszerek. A felhő technikai környezete akár 24 órán belül konfigurálható.

Ez több időt ad a szervezeteknek arra, hogy az átalakulás üzleti oldalára összpontosítsanak. A változáskezelés és az üzleti folyamatok kezelése természetesen ugyanannyi időt és erőforrást igényel, függetlenül attól, hogy felhőalapú vagy helyszíni ERP-t hajt végre

3. Alapvető kompetenciáira való összpontosítás képessége

Sok szervezetben nincs elegendő informatikai személyzet, vagy nem engedhetik meg maguknak ugyanazokat az erőforrásokat és infrastruktúrát, mint a nagyobb társaik. Még akkor is javasolt a felhő., ha egy szervezet eléggé jártas az informatikában, hiszen az nem feltétlenül az alapvető kompetenciája. Tehát ne az üzemeltetésre koncentráljon, hanem a használatra.

A felhőtechnika lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kiszervezzék informatikai funkcióikat, és az alaptevékenységükre összpontosítsanak. A kiskereskedők például általában nagyobb figyelmet fordítanak az ügyfélélményre, mint az informatikai karbantartásra

4. Költségmegtakarítás

A felhőtechnológia kezdeti költsége sokkal alacsonyabb, mint a helyszínen telepített rendszere esetében. Ez az tény illeszkedik sok pénzügyi vezető gondolkodásához, akik jobban aggódnak a tőkekiadások miatt, mint a működési költségek miatt.

Kisebb szervezetek számára a felhőalapú ERP hosszú távú költségei valóban sokkal olcsóbbak lehetnek, mint a on-premise ERP – hiszen a helyszínen telepített ERP fix infrastrukturális költségei nem oszthatók el több cégre.

5. Felhasználói elégedettség

A felhő általában korszerűbb és könnyebben használható, mint a hagyományosabb helyszíni szoftverek, így az alkalmazottak gyorsabban használatba vehetik azt. Ez nem azt jelenti, hogy a szervezeteknek nem lesz szükségük a végfelhasználói képzésre, csak azt jelenti, hogy kisebb ellenállást tapasztalhatnak. Egyes szervezeti kultúrák jobban elfogadják a felhőalapú ERP-t, mint mások. Sőt léteznek már olyan Felhős vállalatirányítási rendszerek, amelyeket a cégek képesek önállóan bevezetni és üzemeltetni.

Bármely technológia választása során kommunikálnia kell az alkalmazottakkal az új technológia előnyeiről, hangsúlyozva, hogy munkájuk hogyan válik ettől könnyebbé

6. Erős adatbiztonság

A biztonsági szabályok megsértésének elkerülése érdekében sok szervezet a felhőalapú ERP-hez fordul, mivel a felhőszolgáltatók általában nagyon biztonságos tárhely-környezettel rendelkeznek. Azok a vezető aki már használnak felhő alapú ERP rendszereket a házon belül bevezetett rendszereknél biztonságosabb, rugalmasabb és magasabb rendelkezésre állású megoldásnak tartják azokat.

 

Forrás: Panorama Consulting Group

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr7816415862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása