Hogyan javítja fel a mesterséges intelligencia az ERP rendszereket?
A felhőalapú számítás kapacitás előnyei a gyártásban végtelenek, a termelési költségek csökkentésétől egészen az innováció ösztönzéséig…

Az AI lehetővé teszi az ERP-szállítók számára az ERP rendszerek fejlesztését és a gépi tanulást a természetes nyelv interfészei segítségével. Az ERP rendszerek mesterséges intelligenciája hasznosítható információkkal szolgál, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a működési hatékonyság jelentős javítását.

Az AI lehetővé teszi az ERP-szállítók számára az ERP rendszerek fejlesztését és a gépi tanulást a természetes nyelv interfészei segítségével. Az ERP rendszerek mesterséges intelligenciája hasznosítható információkkal szolgál, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a működési hatékonyság jelentős javítását.

Az AI-alapú ERP megoldás jó példája az SAP Leonardo, amely számos felhőszolgáltatással integrált mikroszolgáltatást tartalmaz. Az Oracle számos AI-alapú eszközt is bevezetett ERP-megoldásaihoz, ideértve a digitális asszisztenseket, a fejlett hozzáférési és pénzügyi ellenőrzéseket, valamint az intelligens ellátáskezelést.

Az AI ERP megoldás másik példája az Infor Coleman AI. Megkérheti ezt a botot, hogy ajánljon lehetőséget egy bizonyos ügyfél számára, hozzon létre igényt egy adott cikkhez, és segítsen sok más feladat végrehajtásában.

Továbbá van egy nagyon dicséretes hazai példa is a prodHost ERP, ami arra használja a mesterséges intelligenciát, hogy támogassa felhasználókat a rendszer önálló bevezetésében és használatában. Továbbá olyan eszközöket használ mint: Arcfelismerés, Ujjlenyomatos azonosítás, Helyesírás ellenőrzés, Beszédfelismerés, Kérdés analízis, Chatbot. Ezeket részben saját algoritmusok, részben pedig Microsoft és Google szolgáltatások segítségével valósulnak meg, amikkel a kis cégek számára is elérhetővé válnak a professzionális megoldások.

9 eset amiben ERP rendszerekbe épített mesterséges intelligencia forradalmi előrelépést hozott:

Haladó elemzés

Az AI azon képessége, hogy hatalmas mennyiségű valós idejű adattal dolgozzon, pontos rendszerszintű átlátást tett lehetővé. Például az AI elemezheti az ügyfelek különböző kategóriáinak vásárlási viselkedését, lehetővé téve, hogy termékeit vagy szolgáltatásait egy adott közönség igényeihez igazítsa. Vagy éppen segíthet abban, hogy anomáliákra és határérték átlépésekre azonnali értesítést kapjon a felelős személy. 

Raktárkezelés

A mesterséges intelligencia számtalan kereslet-előrejelzési modellt képes precízen tesztelni, alkalmazkodva a különböző típusú változókhoz, ideértve a kereslet változását, az ellátási lánc megszakadását és az új termék bevezetését.Például a BMW tanulási algoritmusokkal követi nyomon az elemeket a gyártási fázistól az értékesítés pillanatáig, 31 különböző futószalagot figyelve. De például a Magyarországon is elérhető Erp rendszer, viszont javaslatokat tesz arra, hogyan javíthatja a saját cégnek folyamatait.

Előrejelzés

A mesterséges intelligencia által vezérelt megoldások képesek feldolgozni a történeti adatokat és előrejelzéseket tenni a jövőre nézve. Ezek az eszközök azonosítják a vállalkozásának szezonális szokásait, és javaslatokat kínálnak arra vonatkozóan, hogy csökkentenie vagy növelnie kellene-e a termelést.Az AI nemcsak csökkenti az előrejelzés költségeit, hanem az előrejelzést is sokkal pontosabbá teszi. Ezzel a elérve a megfelelő mennyiségű készlet gyártását, jelentősen csökkentve az alultermelés vagy a túltermelés kockázatát.

Pénzügyi menedzsment

Az AI automatizálhatja a negyedéves és havi folyamatokat, valamint a műveletek lezárását azáltal, hogy ellenőrzi a jelentések pontosságát, és összehasonlítja a számlák egyenlegét a független rendszerek között.Például az AI különböző számlákba sorolhatja a számlaadatokat, és felismerheti a telefonvásárlás és a havi telefonszámla közötti különbséget.

Átfogó folyamatok

Az értékesítés, a készlet és a könyvelés összekapcsolása nem könnyű feladat. Az AI azonban nem fél a hatalmas adatmennyiségektől és a különféle típusú adatoktól, így tökéletes megoldást nyújt a központosított platform létrehozására.

Ügyfélszolgálat

Ha vállalata helyszíni szolgáltatást végez, az AI felhasználhatja a teljesítményértékelésekre és az alkalmazottak képesítésére vonatkozó információkat a szervizhívások ütemezéséhez és a tervezéshez. De már elérhetőek olyan eszközök amikor a szupport támogatást mesterséges intelligencia végzi az első és második szinten.

Gyártási folyamatok

ERP rendszerbe integrálva az AI képes felismerni a nem hatékony folyamatokat, és javaslatot tehet a költségcsökkentésre. Az AI képes azonosítani a túl sok energiát felemésztő folyamatokat is. Lehetővé teszi a prediktív diagnosztikát, minimalizálva az erőforrások pazarlását.

Emberi erőforrások

Az AI-képes ERP szoftver további előnye, hogy proaktív lehet. Például felismerheti, hogy az alkalmazottaknak kell-e béremelés. Ezen felül pedig elemezni tudja a pályázók készségeire és tapasztalataira vonatkozó adatokat, ezáltal felgyorsítva a toborzási folyamatot.Értékesítés automatizálásaAz AI által működtetett chatbotok nemcsak az ügyfeleknek segítenek, hanem képesek megbirkózni a szegmentálással és valós időben válaszolnak.

Válasszon-e egy AI képességekkel rendelkező ERP rendszert?

Míg az ERP rendszerek mindig képesek voltak integrálni a szervezet különböző funkcióit, az AI ezt az integrációt a következő szintre emeli. Ezt nagy mennyiségű adat elemzésével, előrejelzésekkel és a következő lépések javaslatával teszi.

Az ERP-tanácsadói segíthetnek a vállalatának olyan AI-képes ERP-rendszer kiválasztásában, amely növeli működési hatékonyságát és javítja vásárlói élményét.

Forrás:  Panorama Consulting

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr1516416012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása