XAPT: Költséghatékony vállalatirányítási rendszerrel az e-útdíj többletköltsége ellen

A mai cikkben az XAPT Hungary Kft. (www.xapt.hu) írása olvasható: 

Költséghatékony vállalatirányítási rendszerrel az e-útdíj többletköltsége ellen

Átfogó vállalatirányítási rendszert kínál a megnövekedett költségek csökkentéséért az XAPT a logisztikai vállalatok számára

Július elsejével hazánkban is bevezették az elektronikus útdíj rendszert, amely a fuvarozók számára jelentős, előre kifizetendő költséget jelent. Csak az e-útdíj befizetéséhez kifejlesztett eszköz beépítése akár 40-50 ezer forintos kiadást jelent, és van olyan cég, melynek az elektronikus útdíjjal kapcsolatos kiadásai akár a hússzorosára is nőhetnek. Az XAPT szerint a megnövekedett költségek csökkentésének egyik reális lehetősége egy hatékonyságnövelő vállalatirányítási rendszer bevezetésében rejlik, amely a kiadások mérséklése mellett a hatékonyság növelésével és a munkafolyamatok minőségének javításával a nyereség növekedésének egyik motorja lehet.

Hétfőtől bevezetésre került az elektronikus útdíj rendszer, amely komoly többletköltségeket jelent majd a közúti fuvarozók számára. Egy új megállapodás keretében ugyan csökken a légrugós kamionok gépjármű adója és a használatarányos útdíj 7,5 százaléka is levonható lesz a helyi iparűzési adóból, de a szakemberek szerint ez csak arra lesz elég, hogy a külföldi cégek ne tudják kiszorítani a szállítmányozási vállalkozásokat teljesen a piacról, viszont igazán hangsúlyos csökkentést nem jelent. A szállítmányozás és logisztika területén bevezetett vállalatirányítási rendszerek területén komoly tapasztalatokkal rendelkező XAPT szerint jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszer bevezetése a vállalatoknál.

Az XAPT szállítmányozással foglalkozó ügyfelei az iparág igen sokféle területén jelen vannak, legyen szó élelmiszer, ital és vegyiáru nagy- és kiskereskedelemről, illetve saját raktár, szervizállomás üzemeltetéséről. A partnereknél bevezetett Microsoft Dynamics alapú rendszerek korszerű eszközöket biztosítanak a pontos és megbízható szolgáltatáshoz, nagyobb biztonságot nyújtanak a háttérszolgáltatások területén, miközben hatékonnyá teszik a vállalatirányítással kapcsolatos feladatok elvégzését. Ezeknek a rendszereknek a segítségével elkészíthető a járatonkénti nyereségesség számítás gépkocsivezetőkre, országokra, rendszám, illetve vevők szerint, így ezeknek a jelentéseknek a birtokában pontos és részletes adatok állnak rendelkezésre a megtérülésről, a fuvarozás és az egyes részlegek költségeiről, bevételeiről, ami nagyban megkönnyíti az üzleti folyamatok tervezését.

A Microsoft Dynamics rendszerben percre pontos készletinformációk állnak rendelkezésre, egy megrendelés beérkezésekor a vállalat azonnal meg tudja mondani, hogy az áru hány raklapnyi, mekkora térfogatú lesz, milyen járművel, mikor tudja kiszállítani. Az online működő rendszerben minden adat azonnal megjelenik, a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók, a vezetők minden pillanatban az aktuális állapotot látják. Az XAPT az integrált ellátási lánc folyamatait támogató Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszere széles körű megoldást nyújt a vállalatok értékteremtő folyamatai minőségének és hatékonyságának javításához. Mérhetően támogatja a forgalom- és nyereségnövekedést, a készletszintek csökkentését és az átfutási idők rövidítését. A rendszer a vevőknek adott árajánlatoktól kezdődően a partnerektől érkező igények feldolgozásán keresztül a rendelések kezelésén át a számlázási folyamatig teljes körű lefedettséget biztosít mind az értékesítési, mind a beszerzési területeken, beleértve a raktári készletek folyamatait, valamint a pénzügyi és számviteli integrációt.

XAPT_RGB.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr425389086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása