Fogalomtár: ICT, IKT?

Aki foglalkozik informatikával (IT) vagy informatikai szolgáltatásokkal (IS) az biztosan tudja mi az az IKT vagy ICT, de aki nem, annak nyújt egy kis segítséget a következő néhány sor.

Az ICT = Information and Communicaton Technology, magyarul Információ és Kommunikáció Technológia, azaz IKT. Az ICT az információs technológia (IT) és a mobilkommukációs technológia ötvözete, egyvelege, gyakran hívják Infokommunikációs technológiának is.

Az ICT fogalmat először a 2000-es évek elején használták, amikor is a mobilkommunikáció egy hatalmas fejlődésen ment keresztül. A mobilkommunikációs cégek felismerték, hogy milyen lehetőségek vannak abban ha mobilkommunikációs hálózatokat és számítógépes hálózatokat kereszteznek. A fejlődés azóta sem állt le, az iparágat komoly innováció jellemzi és szinte korlátlan lehetőségek vannak benne.

ICT.jpg

Kép forrása: Internet

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr954661599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása