Kedvezmények, akciók, engedmények

Minden vállalatirányítási rendszerben lehetőség van kedvezmények adására, de nem mindegy, hogy hogyan. Az már minden rendszerben működik, hogy partnerekhez lehet kedvezmény százalékokat beállítani. De azt már kevés rendszer különbözteti meg, hogy az adott partner milyen szempont szerinti vásárlónk (alkatrészt jött vásárolni, vagy éppen szervizbe hozta valamelyik vásárolt termékünket). Hiszen más kedvezmény vonatkozhat az ügyfelünkre ha csak alkatrészt jön vásárolni, vagy éppen szervizbe jött.

 

A legtöbb rendszerben ezzel meg is állt az előre paraméterehető kedvezmények beállítása, pedig ez az esetek többségében nagyon kevés. Vannak rendszerek, amelyek már akciós modulokkal is fel vannak szerelve. Egy ilyen akciós modul már komplexen tudja kezelni az ügyfél-termék kombinációval beállítható kedvezmények körét. De egy ilyen akciós modul is általában csak százalékos kedvezmények beállítására alkalmas.

 

Ezeken a lehetőségeken túl szükség van fix összegű kedvezmények beállítására is, ezeket engedményeketnek, bónoknak szokták nevezni. Ezek általában úgy működnek, hogy egy értékesítési tevékenység végén megjelenő fix összegek közül lehet választani, amelyet a rendszer érvényesít a számlán.

 

Ezeken a fixen beégetett lehetőségeken túl nem árt ha a rendszer arra is fel van készítve, hogy az értékesítési tevékenység végén tételenként lehessen állítani a kedvezmény százalékát vagy mértékét.

 

Ez a kis tanulmány az ERP rendszerekhez kapcsolódó kedvezmények típusait volt hivatott bemutatni, remélem hasznos információkkal szolgáltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr121377908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása