Melyik a jobb? 7.

Különálló főkönyv vagy az ERP rendszerbe integrált főkönyv?

Egy mai ERP rendszer már nem állhat meg a lábán anélkül, hogy ne lenne főkönyvi modulja az adott szoftvernek. Mégis vannak olyan vállalkozások, amelyek nem használják ki ennek a beépített főkönyvi rendszernek az előnyeit. Ennek több oka lehet:

 

  • nincs kvalifikált munkatárs, aki a helyszínen tudná kezelni a főkönyvi modult
  • a külső könyvelő nem tudja vagy nem akarja a rendszert használni, mert megszokta a saját (néha még DOS alapú) könyvelő szoftverét

 

Azonban azok között az ERP rendszerek között is van különbség, amelyekbe van integrált főkönyv. Ugyanis vannak olyan rendszerek (pl. Navison), ahol a rendszer bevezetésekor szükséges a teljes főkönyvi paraméterezés (attól függetlenül, hogy azt fogják-e használni vagy sem), mert anélkül számlát sem lehet kiállítani. Azonban a legtöbb ERP ettől egy picit másképpen működik (pl. K2D), ahol a rendszer bevezetésekor nem szükséges főkönyvi paraméterezés, sőt a rendszer bevezetése után több évvel is bekapcsolható a főkönyvi könyvelés a rendszerbe és akár a bevezetés óta elkészült összes tranzakció (számlák, pénztár, bank, egyéb tranzakciók) kikontírozható.

 

Melyik a jobb?

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr742219616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grecsy 2010.08.26. 09:31:29

integráltra szavazok
süti beállítások módosítása