Hogyan segít a kommunikáció egy ERP bevezetés során?

ERP rendszer bevezetése folyik az Ön cégénél, de a kollégái azt se tudják mit csinálnak, mit csináljanak? Fejvesztve szaladgálnak, és nem találnak semmit, azt mondják, hogy a régi rendszer jobb volt, felmondással fenyegetnek? Vajon mi lehet ennek az oka? Mi áll a probléma mögött?

Minden ilyen és ehhez hasonló probléma mögött a rossz menedzselés, rossz projektmenedzsment áll. A legtöbb cégvezető, döntéshozó azt várja el a rendszert bevezető cégtől, hogy a projekt minden terhét ők viseljék és minden problémát ők oldjanak meg. Ahogy azt már számos cikkemben írtam a rendszerbevezetés minimum két céget érintő komoly üzleti tevékenység, a sikerben mindkét cég érdekelt. Kell, hogy legyen egy megfelelő projektmenedzser az adott vállalkozásnál is, ahol a rendszer bevezetés történik. Hogy magamat idézzem egy két évvel korábbi cikkből:

„Ne akarja Ön irányítani a rendszer bevezetését. Bízzon meg kollégái közül projektvezetőt, aki végig kíséri a bevezetés folyamatát a kezdetektől a végéig. Olyan személy legyen, aki eligazodik a vállalkozás dolgaiban, valamint az informatika világában is. Agilis, megbízható, szakértő személy legyen.”

communication1.jpgKép forrása: Internet

De ezen kívül miért van szükség ún. belső projektmenedzserre? Azért, hogy kommunikáljon kifelé (bevezetést végző cég irányába) a belső információk alapján, és kommunikáljon befelé (saját cég irányába) a kívülről megszerzett információk alapján. Ugyan ki mondaná meg a kulcs- és végfelhasználóknak, hogy mikor lesznek oktatások? Természetesen nem a bevezetést végző cég értesíti egyesével az arra jogosult személyeket, hanem a belső projektvezető. Ahhoz, hogy a munkatársak, kulcs- és végfelhasználók megfelelő habitussal álljanak a projekthez, a rendszer bevezetéshez, folyamatosan tájékoztatni kell őket, minden lépésről. Ők fogják használni a rendszert. Bizonyos döntésekből ki lehet hagyni őket, de a döntésekről tájékoztatni kell őket, mert a döntések hatásai őket érintik a legjobban. Sajnos napi szintűek lehetnek az olyan problémák, amikor a szolgáltató cég komoly híranyagokat készít egy-egy változtatásról, ami a rendszerben fog történni, de az nem jut el a megfelelő szintekig, megmarad a döntéshozók szintjén, és ezáltal temérdek problémát és káoszt okoz.

Tehát arra a kérdésre, hogy „Hogyan segít a kommunikáció az ERP bevezetések során?” a válasz az, hogy úgy, hogy műveljük azt, azaz csináljuk, nem felejtjük el, akármennyire is nehézkes, a cégnek kötelessége tájékoztatni dolgozóit minden nemű változásról, és ezt nem háríthatja át a bevezetést végző cégre, ez nem az ő dolguk, legalábbis nem közvetlenül. Viccesen szoktam mondani, hogy mi nem a titkárság vagyunk.

Akinek további gyakorlati tanácsra van szüksége, hogy hogyan kell ERP rendszert bevezetni, az olvassa el a BPR-ről írt cikkemet és letöltheti a segédletet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr984869945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása