Tesztrovat: Kulcs-Számla online

Pár hete megjelent a www.itbusiness.hu portálon egy hír, miszerint a Kulcs-Soft piacra dobta online vállalatirányítási rendszerét, amiben még CRM rendszer is helyt kapott és a készleteket is kezeli. Eredeti cikk itt olvasható. A cikk egyből felkeltette az érdeklődésemet, mert a Kulcs-Soft inkább a dobozos termékekről (számlázó, készletkezelő, crm, stb.) ismert, mint arról, hogy teljes vállalatirányítási rendszerekkel (egyedi igényekkel) foglalkozzon - bár kétség nem fér hozzá van egy ügyviteli szoftverük, amit már nevezhetünk mini-vállalatirányítási rendszernek. Sajnos csalódnom is kellett, mert a hír ami megjelent a hírportálon, az túlzó volt. A Kulcs-Soft tényleg piacra dobta online számlázó programját, ami iPhone-on és iPad-on is elérhető, de közel sem nevezhető vállalatirányítási rendszernek - a Kulcs-Soft nem is nevezte annak, tehát fura a hírportál hivatkozása. Ha már foglalkoztam vele ennyit, gondoltam azért ki is próbálom.

Az appstore-ból egyszerűen letölthető a kliens alkalmazás iPhone, iPadra. Én mind a kettőre letöltöttem, iPhone-on is remekül működik, de természetesen egy táblagépen sokkal könnyebb vele boldogulni, már a nagyobb felület miatt is.

A rendszer indítása után egy kezdőképernyő fogad, amin négyféle - előre beállított, nem paraméterezhető - statisztika, grafikon fogad minket. Az ügyfelek számának növekedését, a kiállított számlák nettó értékének növekedését, az ügyfelek toplistáját és a termékek (amelyek inkább szolgáltatások) toplistáját így könnyen áttekinthetjük.

photo 1.PNG

A beállítások között nem sok mindent találunk, pusztán a cégünk adatait tudjuk rögzíteni.

Készletkezelést nem kapunk a termékkel, de termékeket (mivel ezeket készletezni nem tudjuk, inkább szolgáltatásnak hívnám) szabadon rögzíthetünk magunk is.

photo 3.PNG

Emellett még a partnereket tudjuk szabadon rögzíteni. A partnerekhez elérhetőségi adatokat és ügyintézőt is (ez és a nyitó képernyő nevezhető CRM funkciónak, de CRM rendszernek nem), valamint fizetési módot, kedvezményeket és megjegyzést is tudunk rögzíteni.

photo 2.PNG

Számla kiállítása, vagyis nyomtatása nagyon profin lett megoldva. Új számla készítésekor hagyományos módon kitöltjük a vevő adatokat (törzsből kell választani), a számlára felvisszük a tételeket (szintén törzsből kell választani):

photo 4.PNG

Majd mentéskor a rendszer felajánlja a távnyomtatást, ami abból áll, hogy egy megadott e-mail címre elküld a rendszer egy előre megszövegezett levelet egy hivatkozással. A levélben nem lesz benne a számla, de a hivatkozásra kattintva letölti a számlát a rendszer és nyomtathatóvá teszi, egyetlen egyszer, utána a link már nem működik. A számlát a rendszer a felhőben, azaz egy virtuális szerveren tárolja.

photo 5.PNG

Végülis ennyit tud a rendszer, de egy online számlázótól mást nem is várunk. A termék nem ingyenes, a Kulcs-Soft weboldala szerint bérleti konstrukcióban 2.000. Ft + áfa / hó árban elérhető. Én olyanoknak ajánlom, akik azért használnak számlatömböt, mert a számlák kiállítása gyakran helyszíni tanácsadáshoz kötött, például ügyvédeknek, tanácsadóknak kifejezetten olcsó és jó megoldás lehet a számlatömb helyett.

A végére pedig itt egy fotó iPhone-ról is, itt nélkülöznünk kell Kokó marketing fotóját :)

fotó.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr865026257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása