Az SAP Business One 9.0 újdonságai

Balázs Csaba, az SAP Business One termékszakértője összeszedte a www.erpblog.hu olvasói számára, milyen főbb újdonságokkal jelentkezik a szoftvergyár legújabb ERP megoldása Magyarországon. - A mai cikk a 2013.06.13.-án a blogon megjelent (Magyarországon a legújabb verziójú SAP vállalatirányítási rendszer) cikk folytatása.

Kezelőfelület

A leglátványosabb, hogy a 9.0-ás verzióban új skin található (ún. Golden Thread), de a korábban ismert verziók közül is válogathatnak a felhasználók.

goldenthread.png

kattintásra a kép megnő

Funkcionalitások

A könyvelés területén kibővítették a főkönyviszámla-kijelöléseket, így már rugalmas és központosított rendszerben kezeli a megoldás e feladatot. Ennek révén pl. cikkcsoportok, raktárak, üzletipartner-csoportok, adószámok, szállítási országok alapján is rendelhetők főkönyvi számlák.

A pénzügyi területen az egyik legfőbb fejlesztés az eszközkönyvelés teljes rendszerszintű integrációja. Ez lehetővé teszi többek közt a befektetett eszközök értékcsökkenési leírásának tervezését a "lineáris periódusvezérlés" elnevezésű új értékcsökkenési leírási módszer használatával, a befektetett eszközök értékcsökkenési leírásának kiszámítását havi alapon, fizetések létrehozását skontóval, az újraértékelésének végrehajtását, a több dimenzió alkalmazását a befektetett eszközökre a költségszámításban is.

Az értékesítés és beszerzés területén az SAP Business One 9.0 rendszerben stornózhatjuk a legtöbb értékesítési és beszerzési bizonylatot, amelyek alapesetben könyveléseket indítanának el. Az ilyen bizonylatok stornózásakor megfelelő stornóbizonylat jön létre a kapcsolódó könyvelési, adó- és készletváltozások visszavonásához. A stornózott bizonylatokhoz tartozó alapbizonylatok újra megnyílnak az esedékes egyenleget visszaállítva. Ekkor átmásolhatjuk az alapbizonylatokat az újabbakba.

A megoldásban már belső beszerzési folyamatot is indíthatunk. A felhasználó létrehozhat beszerzésiigény-bizonylatot a cikkekhez vagy szolgáltatásokhoz, azután szállítói ajánlatba vagy megrendelésbe másolhatja azt. Több bizonylat esetén kötegben hozható létre szállítói ajánlatok cikkek vagy beszerzési igények alapján, varázsló funckionalitás segítsével. Emellett a beszámoló áttekintést nyújt a cégnél létrehozott különböző beszerzési igényekről. Az SAP Business One 9.0 segítségével bejövő számla alapján kiállítható bekerülésiköltség-bizonylat.

A készletvezetés terén jelentős bővítés a tárhelyes kezelés megjelenése. Az SAP Business One 9.0 rendszerben kezelhetjük a tárhelyeket a raktárakban, engedélyezhetjük a tárhelyfunkciót az egyes raktárakhoz.

Az áruk beérkezésekor, kiadásakor és áttárolásakor a vállalatirányítási megoldás lehetővé teszi az áruk tárhelyekhez rendelési folyamatának automatizálását. A hozzárendelés manuálisan is elvégezhető.

A tárhelyeken lévő készlet könnyebb kezelése érdekében az SAP Business One 9.0 az alábbiakat teszi lehetővé:

  • a tárolt cikkek adatainak, például a cikkek mennyiségének és darabszámának megtekintése;
  • a tárhelyek tárolási lehetőségének korlátozása például adott sarzsra, cikkre vagy cikkcsoportra;
  • a tárhelyek használatának korlátozása például csak árufogadásra vagy kiadásra.
  • Készlet feltöltése a tárhelyeken, ha a készletszint a megadott minimum alá csökken

Jelentős rugalmasságot biztosít az ERP rendszer a termékek több mértékegység szerinti kezelésében. A szolgáltatás révén a vállalkozás igényeinek megfelelő tetszőleges, és korlátlan mértékegységben értékesítheti, szerezheti be, fogadhatja és szállíthatja a termékeket, egyben alapértelmezett mértékegységeket adhat meg a különböző típusú tranzakciókhoz. Valamennyi értékesítési, beszerzési és készletbizonylat támogatja a több mértékegységgel definiált cikkeket.

Növekedett az árlista és az engedménycsoportok funkció, mellyel végrehajtható pl. az árlista hozzárendelése üzletipartner-csoporthoz, vagy az árak meghatározása több pénznemben egyaránt.

A teljes leltározási folyamat lefuttatása figyelmeztő, emlékeztető modullal indul, és innovatív beszámolókkal folytatódik A teljesség igénye nélkül a főbb fejlesztések: bizonylatok a leltározás és a készletkönyvelés rögzítésére és kezelésére, cikkek zárolása a leltározás közben, leltározási javaslat dashboard-beszámoló készítése

Workflow funkcionalitásnak köszönhetően új üzleti folyamatok definiálhatóak.

A frissített remote support platform elérhetővé teszi, hogy az ügyfél maga telepítse az SAP Business One rendszerét, valamint kezeljék  a biztonsági mentéseket.

Biztonság

Az SAP Business One 9.0 támogatja a Single sign-on (SSO) funkciót, valamint a standard titkosított kommunikációs csatornát a licencszerver, az SAP Business One kliens és más kiterjesztések között, amelyek megfelelnek a helyi és globális kötelező adatvédelmi szabályozási előírásoknak. A támadások és a biztonsági rések megelőzése érdekében a rendszer mostantól támogatja a dinamikus kulcsokat és az ún. "salted hash" felhasználói jelszavakat. Minden adminisztrációs és konfigurációs módosítás ellenőrzés céljából naplófájlban tárolódik.

signature_desgin.png

kattintásra a kép megnő

Balázs Csaba, az SAP Hungary Kft. termékszakértője

SAP Business One számokban:

  • átlagosan 2-8 hét alatt bevezethető, kisvállalatok számára kidolgozott ERP megoldás
  • közel 40 000 vállalat használja világszerte, Magyarországon 700.
  • hazánkban 2005 óta érhető el
  • több mint 1100 partneri add-on érhető el hozzá
  • elérhető a felhőből, és okos eszközön keresztül is
  • Magyarországon 15 minősített partner foglalkozik az SAP Business One bevezetésével

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr245396760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása