Az SAP Business One 9.0 újdonságai

Balázs Csaba, az SAP Business One termékszakértője összeszedte a www.erpblog.hu olvasói számára, milyen főbb újdonságokkal jelentkezik a szoftvergyár legújabb ERP megoldása Magyarországon. - A mai cikk a 2013.06.13.-án a blogon megjelent (Magyarországon a legújabb verziójú SAP vállalatirányítási rendszer) cikk folytatása.

Kezelőfelület

A leglátványosabb, hogy a 9.0-ás verzióban új skin található (ún. Golden Thread), de a korábban ismert verziók közül is válogathatnak a felhasználók.

goldenthread.png

kattintásra a kép megnő

Funkcionalitások

A könyvelés területén kibővítették a főkönyviszámla-kijelöléseket, így már rugalmas és központosított rendszerben kezeli a megoldás e feladatot. Ennek révén pl. cikkcsoportok, raktárak, üzletipartner-csoportok, adószámok, szállítási országok alapján is rendelhetők főkönyvi számlák.

A pénzügyi területen az egyik legfőbb fejlesztés az eszközkönyvelés teljes rendszerszintű integrációja. Ez lehetővé teszi többek közt a befektetett eszközök értékcsökkenési leírásának tervezését a "lineáris periódusvezérlés" elnevezésű új értékcsökkenési leírási módszer használatával, a befektetett eszközök értékcsökkenési leírásának kiszámítását havi alapon, fizetések létrehozását skontóval, az újraértékelésének végrehajtását, a több dimenzió alkalmazását a befektetett eszközökre a költségszámításban is.

Az értékesítés és beszerzés területén az SAP Business One 9.0 rendszerben stornózhatjuk a legtöbb értékesítési és beszerzési bizonylatot, amelyek alapesetben könyveléseket indítanának el. Az ilyen bizonylatok stornózásakor megfelelő stornóbizonylat jön létre a kapcsolódó könyvelési, adó- és készletváltozások visszavonásához. A stornózott bizonylatokhoz tartozó alapbizonylatok újra megnyílnak az esedékes egyenleget visszaállítva. Ekkor átmásolhatjuk az alapbizonylatokat az újabbakba.

A megoldásban már belső beszerzési folyamatot is indíthatunk. A felhasználó létrehozhat beszerzésiigény-bizonylatot a cikkekhez vagy szolgáltatásokhoz, azután szállítói ajánlatba vagy megrendelésbe másolhatja azt. Több bizonylat esetén kötegben hozható létre szállítói ajánlatok cikkek vagy beszerzési igények alapján, varázsló funckionalitás segítsével. Emellett a beszámoló áttekintést nyújt a cégnél létrehozott különböző beszerzési igényekről. Az SAP Business One 9.0 segítségével bejövő számla alapján kiállítható bekerülésiköltség-bizonylat.

A készletvezetés terén jelentős bővítés a tárhelyes kezelés megjelenése. Az SAP Business One 9.0 rendszerben kezelhetjük a tárhelyeket a raktárakban, engedélyezhetjük a tárhelyfunkciót az egyes raktárakhoz.

Az áruk beérkezésekor, kiadásakor és áttárolásakor a vállalatirányítási megoldás lehetővé teszi az áruk tárhelyekhez rendelési folyamatának automatizálását. A hozzárendelés manuálisan is elvégezhető.

A tárhelyeken lévő készlet könnyebb kezelése érdekében az SAP Business One 9.0 az alábbiakat teszi lehetővé:

  • a tárolt cikkek adatainak, például a cikkek mennyiségének és darabszámának megtekintése;
  • a tárhelyek tárolási lehetőségének korlátozása például adott sarzsra, cikkre vagy cikkcsoportra;
  • a tárhelyek használatának korlátozása például csak árufogadásra vagy kiadásra.
  • Készlet feltöltése a tárhelyeken, ha a készletszint a megadott minimum alá csökken

Jelentős rugalmasságot biztosít az ERP rendszer a termékek több mértékegység szerinti kezelésében. A szolgáltatás révén a vállalkozás igényeinek megfelelő tetszőleges, és korlátlan mértékegységben értékesítheti, szerezheti be, fogadhatja és szállíthatja a termékeket, egyben alapértelmezett mértékegységeket adhat meg a különböző típusú tranzakciókhoz. Valamennyi értékesítési, beszerzési és készletbizonylat támogatja a több mértékegységgel definiált cikkeket.

Növekedett az árlista és az engedménycsoportok funkció, mellyel végrehajtható pl. az árlista hozzárendelése üzletipartner-csoporthoz, vagy az árak meghatározása több pénznemben egyaránt.

A teljes leltározási folyamat lefuttatása figyelmeztő, emlékeztető modullal indul, és innovatív beszámolókkal folytatódik A teljesség igénye nélkül a főbb fejlesztések: bizonylatok a leltározás és a készletkönyvelés rögzítésére és kezelésére, cikkek zárolása a leltározás közben, leltározási javaslat dashboard-beszámoló készítése

Workflow funkcionalitásnak köszönhetően új üzleti folyamatok definiálhatóak.

A frissített remote support platform elérhetővé teszi, hogy az ügyfél maga telepítse az SAP Business One rendszerét, valamint kezeljék  a biztonsági mentéseket.

Biztonság

Az SAP Business One 9.0 támogatja a Single sign-on (SSO) funkciót, valamint a standard titkosított kommunikációs csatornát a licencszerver, az SAP Business One kliens és más kiterjesztések között, amelyek megfelelnek a helyi és globális kötelező adatvédelmi szabályozási előírásoknak. A támadások és a biztonsági rések megelőzése érdekében a rendszer mostantól támogatja a dinamikus kulcsokat és az ún. "salted hash" felhasználói jelszavakat. Minden adminisztrációs és konfigurációs módosítás ellenőrzés céljából naplófájlban tárolódik.

signature_desgin.png

kattintásra a kép megnő

Balázs Csaba, az SAP Hungary Kft. termékszakértője

SAP Business One számokban:

  • átlagosan 2-8 hét alatt bevezethető, kisvállalatok számára kidolgozott ERP megoldás
  • közel 40 000 vállalat használja világszerte, Magyarországon 700.
  • hazánkban 2005 óta érhető el
  • több mint 1100 partneri add-on érhető el hozzá
  • elérhető a felhőből, és okos eszközön keresztül is
  • Magyarországon 15 minősített partner foglalkozik az SAP Business One bevezetésével

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr135396760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása