Big data - nagy üzlet?

A Big Data egyszerűen óriási adatmennyiséget jelent. Ezen adathalmaz méretét lehet el se tudjuk képzelni, de a lényeg, hogy minden másodpercben óriási méretű elektronikus adatállományok keletkeznek különböző magán és céges hálózatokon. Készítünk egy fényképet (digitális fényképezővel), írunk egy e-mailt vagy egy ERP rendszerben létrehozunk egy új gazdasági eseményt, ahhoz mondjuk szkenneljük a bejövő számla képét. A családi fényképeket tovább küldjük e-mailen ismerőseinknek, feltöltjük közösségi oldalakra, stb.

Az IBM szerint jelenleg világszerte napi szinten kb. 2,5 exabit adatot állítunk elő – ez egy olyan számot jelent, amit 18 nulla követ, és 2,5 trillió bitnek felel meg. Erre a mértékű adatfolyamra szoktak big data-ként hivatkozni.

A big data céges környezetben azt jelenti, hogy a cég adatállománya egyre csak nő és nő, és ezek között az adatok között meg kell találni mindig a megfelelő információt. Egyre növekvő és egyre gyorsabban érkező adatok között a hagyományos adatbázis kezelők elbuknak, lassú a keresés és nem tudnak valós idejű információkat szolgáltatni.

A Big Data már jelen van, egyre több cég szembesül, hogy az információk kinyerése egyre lassabb az egyre növekvő adatállomány között. Így az adatbáziskezelők piaca és az adatbányászati munka az elkövetkezendő években teljesen át fog alakulni, és a legtöbb nagy informatikai szolgáltató és fejlesztő természetesen ugyanúgy szeretné kihasználni ezt a lehetőséget, ahogy a felhő szolgáltatásokat is annó.

1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr565672053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása