ERP rendszer választása
útmutató, hogy mire figyeljünk amikor döntünk

serious-man-managing-director-of-big-prosperous-95gs2ud.jpgHogyan válasszunk ERP rendszert?

Mostanában egyre gyakrabban merül fel kérdés, hogy hogyan válasszunk ERP rendszert amire van egyszerű és összetett válasz is.

 

Az egyszerű válasz: Ár-érték arányban!

 

Miért is fontos ezt kiemelni?

Azért mert gyakran márka szerint választunk ebben az esetben is, azt gondolva ha ismert a választott ERP rendszer akkor biztosan jó is. Nem is tévedhetnénk nagyobbat… Az, hogy mitől jó egy rendszer az sok mindentől függ, mert ami jó nekem az nem jó másnak. De ami biztosan elmondható és kijelenthető az, hogy mitől nem jó egy ERP rendszer.

Mitől nem jó egy ERP rendszer?

Az egyik ilyen a technológia, ha a rendszer helyben telepített akkor valószínűleg több mint 10 éves technológiára alapul. Amit „tapasztalat”-kén fognak kínálni önnek… Számos cikk szól arról, hogy miért jobb a felhős ERP, de csak címszavakban leírva is belátható:

  • Rugalmasabb: Nem csak a helyi szerveréhez kapcsolódva érhetőek el az adatai
  • Biztonságosabb: Adatai automatikusan és rendszeresen mentésre kerülnek
  • Lefoglalhatatlan: Nem tud semmilyen hatóság semmit elvinni, mert egyszerűen nem fér hozzá
  • Olcsóbb: Nagyságrendekkel olcsóbb egy felhős rendszer üzemeltetése, mint egy saját szerveré

 A másik, tulajdonság, amitől nem jó ERP rendszer az üzleti modell, amiben kínálják… Ne kell már sokmillió forintot beruházni előre azért, hogy legyen egy vállalatirányítási rendszerünk. Léteznek előfizetéses modellben kaphatóak is amelyek sokkal kevesebbe kerülnek és folyamatosan frissülnek.

Akkor milyen ERP rendszert válasszunk?

Olyat mi biztosan nekünk is jó, de olyat ami CSAK nekünk jó… Nem szabad, hogy egy rendszer teljesen testreszabassunk magunknak, mert akkor nagy valószínűséggel rugalmatlanná válunk. Fontos, hogy az iparágunknak megfelelő rendszert válasszunk! Ha gyártó vállalat vagyunk akkor gyártóknak készített ERP-t válasszunk, ha kereskedők vagyunk akkor olyat, ha pedig més a tevekénységünk akkor annak megfelelően válasszunk.

Nézzünk körül, vonjunk be hozzáértőket!

Kérdezzünk, olvassunk utána, próbáljuk ki a rendszer mielőtt elköteleződnénk! Lássuk meg hogy rendszer szállítója érti a problémáinkat! Bízzunk a megérzéseinkben.

 

Erp-Blog

2022

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr9017957596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása