abas workshop - családias profizmus

Március 6.-án alkalmam nyílt részt venni egy abas workshopon. Évente néhány alkalommal rendez ilyen típusú találkozót az abas Magyarország. Ahhoz képest, hogy az ERP piac eléggé telített és szinte már minden vállalkozásnak van valamilyen ERP megoldása, a rendezvényen szép számmal jelentek meg érdeklődők. Az érdeklődők mellett olyan partnerek is képviseltették magukat, akik éppen rendszerbevezetés közben vannak. Ők azért, hogy megosszák tapasztalataikat a lehetséges új partnerekkel.

Az abas ERP megoldása elsősorban a gyártóipari cégekre fókuszál így nem véletlen, hogy éppen Győrben nyitották meg 2013 tavaszán újabb irodájukat és a workshopok jelentős része is oda fókuszál.

A találkozó nem egy klasszikus értékesítési bemutató, hanem valódi workshop volt. A bevezetőben nem is inkább abas háttérinformációkat ismerhettük meg, ahogy azt ilyenkor várnánk, hanem azokról a problémákról, lehetőségekről volt szó, amelyekkel az üzleti életben is szembesülünk. Ilyenek a big data, cloud computing, mobilitás, vékony kliens, BI. A válasz természetesen egy ERP megoldás lehet (természetesen a workhsop témájából kifolyólag ez az abas).

abas Workshop.jpg

A bevezető után belekezdtünk egy valódi gyártási szkenárió lemodellezésébe.

Külön öröm volt számomra, hogy Hoffer István az abas Magyarország vezetője megemlítette a nemrég megjelent könyvemet, azzal a céllal, hogy akit az ERP háttértörténete, szakirodalma érdekel, az vásárolja meg és olvassa, forgassa a könyvet.

A workshopon a következő témákról kaptunk lényegre törő bemutatót:

  • gyártási alapfunkciók (elsősorban sorozatgyárts)
  • gyártási struktúra (receptúra, darabjegyzék)
  • önköltség előkalkuláció (gépi óradíjak, munkabér, anyagköltség, stb.)
  • anyagbeszerzési javaslat
  • rendelés, bevételezés
  • gyártás, meo

A meghirdetett programból sajnos kikerült az egyedi gyártási megoldás, de helyette bekerült egy külön előadás a Varinex Informatikai Zrt. jóvoltából a 3D nyomtatásról. Nagyon érdekes előadás volt, örülök, hogy ott lehettem.

A találkozó következő részében még bemutatásra került az abas mobilalkalmazása, amit bárki kipróbálhat a www.abas.de/mobile oldalon. Ajánlom mindenkinek, aki még nem látott ilyet. A workshop legvégén még szó volt finanszírozási lehetőségekről is. Összességében egy nagyon profi előadás, bemutató volt, amely méltó módon képviselte az abas nemzetközi ERP-t, de mindezt egy hazai vállalat képviseletében, családias környezetben. Ötös.

Emellett szeretném elmondani, hogy az abas blogja is elindult érdekes céginformációkkal, üzleti megoldásokkal és hírekkel: http://blog.abas.hu/

2_26.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr855853063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giller Tamás 2014.03.25. 11:40:06

Ezen a linken egy videó összefoglaló is látható a workshopról: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IM_1UJBci_M

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása