ERP nélkül nem megy

Már lassan 15 éve foglalkozom vállalatirányítási rendszerekkel, így számomra sokszor magától értetődik a dolog, hogy amennyiben egy vállalat pénzügyi adminisztrációjáról van szó, akkor mindent a vállalatirányítási rendszer segítségével oldok meg. Az ERP jelenléte az életemben már annyira természetes, annyira természetes volt, hogy el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehet nélküle vinni egy vállalkozást. Most már tudom. Egy kezdő vállalat esetén a cég folyamatainak felépítése mellett nagyon nagy hangsúlyt kap a vállalati adminisztráció felépítése is. Ez ERP rendszer nélkül nem megy.

00f819f.jpgNézzük is végig, hogy mit nem tudunk teljes egészében átltáni akkor, ha nincs egy a vállalat teljeskörű adminisztrációját lefedő vállalatirányítási rendszerünk:

  1. A bejövő számlák iktatása és a kimenő számlák nem egy rendszerben keletkeznek, így pontos folyószámla kimutatás nehezen érhető el, főleg azon partnerek esetén, akiknek kimenő és bejövő számláik is vannak.
  2. A banki utalások csak és kizárólag manuálisan vezérelve történhetnek.
  3. A pénzügyi kimutatások terén teljes mértékben a könyvelőtől és a könyvelési rendszertől függünk.
  4. Kontrollingról ne is álmodjunk, csak nagyon nehézkesen készíthetőek el kontrolling kimutatások.
  5. Készletekkel, gyártással foglalkozó cégnél a készletek nyilvántartása vagy a gyártási folyamat átláthatatlan, kézi vezérelt.
  6. Pénztári munkafolyamatok, kiküldetéssel kapcsolatos folyamatok nehézkesek.
  7. Beszerzések kézi vezérlésűek.
  8. Az értékesítési tevékenység is háttértámogatás nélkül megy (CRM hiánya).
  9. És a sort folytathatnánk még...

 Ha ezeket a gondokat el akarjuk kerülni akkor gyorsan kezdjük el digitalizálni vállalatunkat! 

parallax-front-end-background.jpg

Ha van kedvetek akkor szavazzatok:

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr197415404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása