6 ok amiért érdemes FELHŐS Vállalatirányítási rendszert használni
A hagyományos helyben telepített és modern felhős ERP-k összehasonlítása.

A felhőnek és a helyszínen telepített ERP-nek megvan a maga előnye. A legjobb választás az ön szervezetének felépítésétől és üzleti stratégiájától függ. Az alábbiakban olvashat hat okot azzal kpcolatban, hogy egyes szervezetek miért is választják a felhőalapú ERP rendszereket. 

1. Jobban használható az Üzleti intelligencia

A felhőtechnológia lehetővé teszi a szervezetek számára az adatok távoli elérését komplex technikai konfiguráció és robusztus informatikai személyzet nélkül. Az elmúlt két évben megduplázódott az üzleti intelligenciát (BI) felhőben telepítő szervezetek száma. A Cloud BI elfogadása különösen elterjedt az értékesítési és marketing részlegek körében, mivel valós idejű adatokra támaszkodnak az ügyfél útjának megértéséhez és javításához.

Az adathozzáférés és az adattárolás terén a felhőalapú ERP számos előnnyel jár a helyszínen telepített ERP-vel szemben. A felhő technológia jobban méretezhető nagy mennyiségű adat tárolására is alkalmas, valamint hozzáférést biztosíthat az IoT technológia által összegyűjtött adatokhoz.

A felhőalapú ERP-rendszerek kutatása során valószínűleg számos „legnépszerűbb ERP-rendszer” listával találja magát szemben. Ezek a felsorolások gyakran azon alapulnak, hogy a marketingesek és fejlesztők mennyi pénzt fektetnek be termékeikbe.... Válassza azt megoldást ami legjobban illeszkedik az igényeihez

2. Gyorsabb megvalósítás rövidebb implementácíó

A felhőalapú ERP-rendszerek gyorsabban megvalósíthatók, mint a helyszíni ERP-rendszerek. A felhő technikai környezete akár 24 órán belül konfigurálható.

Ez több időt ad a szervezeteknek arra, hogy az átalakulás üzleti oldalára összpontosítsanak. A változáskezelés és az üzleti folyamatok kezelése természetesen ugyanannyi időt és erőforrást igényel, függetlenül attól, hogy felhőalapú vagy helyszíni ERP-t hajt végre

3. Alapvető kompetenciáira való összpontosítás képessége

Sok szervezetben nincs elegendő informatikai személyzet, vagy nem engedhetik meg maguknak ugyanazokat az erőforrásokat és infrastruktúrát, mint a nagyobb társaik. Még akkor is javasolt a felhő., ha egy szervezet eléggé jártas az informatikában, hiszen az nem feltétlenül az alapvető kompetenciája. Tehát ne az üzemeltetésre koncentráljon, hanem a használatra.

A felhőtechnika lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy kiszervezzék informatikai funkcióikat, és az alaptevékenységükre összpontosítsanak. A kiskereskedők például általában nagyobb figyelmet fordítanak az ügyfélélményre, mint az informatikai karbantartásra

4. Költségmegtakarítás

A felhőtechnológia kezdeti költsége sokkal alacsonyabb, mint a helyszínen telepített rendszere esetében. Ez az tény illeszkedik sok pénzügyi vezető gondolkodásához, akik jobban aggódnak a tőkekiadások miatt, mint a működési költségek miatt.

Kisebb szervezetek számára a felhőalapú ERP hosszú távú költségei valóban sokkal olcsóbbak lehetnek, mint a on-premise ERP – hiszen a helyszínen telepített ERP fix infrastrukturális költségei nem oszthatók el több cégre.

5. Felhasználói elégedettség

A felhő általában korszerűbb és könnyebben használható, mint a hagyományosabb helyszíni szoftverek, így az alkalmazottak gyorsabban használatba vehetik azt. Ez nem azt jelenti, hogy a szervezeteknek nem lesz szükségük a végfelhasználói képzésre, csak azt jelenti, hogy kisebb ellenállást tapasztalhatnak. Egyes szervezeti kultúrák jobban elfogadják a felhőalapú ERP-t, mint mások. Sőt léteznek már olyan Felhős vállalatirányítási rendszerek, amelyeket a cégek képesek önállóan bevezetni és üzemeltetni.

Bármely technológia választása során kommunikálnia kell az alkalmazottakkal az új technológia előnyeiről, hangsúlyozva, hogy munkájuk hogyan válik ettől könnyebbé

6. Erős adatbiztonság

A biztonsági szabályok megsértésének elkerülése érdekében sok szervezet a felhőalapú ERP-hez fordul, mivel a felhőszolgáltatók általában nagyon biztonságos tárhely-környezettel rendelkeznek. Azok a vezető aki már használnak felhő alapú ERP rendszereket a házon belül bevezetett rendszereknél biztonságosabb, rugalmasabb és magasabb rendelkezésre állású megoldásnak tartják azokat.

 

Forrás: Panorama Consulting Group

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr6716415862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása