Kedvezmények, akciók, engedmények

Minden vállalatirányítási rendszerben lehetőség van kedvezmények adására, de nem mindegy, hogy hogyan. Az már minden rendszerben működik, hogy partnerekhez lehet kedvezmény százalékokat beállítani. De azt már kevés rendszer különbözteti meg, hogy az adott partner milyen szempont szerinti vásárlónk (alkatrészt jött vásárolni, vagy éppen szervizbe hozta valamelyik vásárolt termékünket). Hiszen más kedvezmény vonatkozhat az ügyfelünkre ha csak alkatrészt jön vásárolni, vagy éppen szervizbe jött.

 

A legtöbb rendszerben ezzel meg is állt az előre paraméterehető kedvezmények beállítása, pedig ez az esetek többségében nagyon kevés. Vannak rendszerek, amelyek már akciós modulokkal is fel vannak szerelve. Egy ilyen akciós modul már komplexen tudja kezelni az ügyfél-termék kombinációval beállítható kedvezmények körét. De egy ilyen akciós modul is általában csak százalékos kedvezmények beállítására alkalmas.

 

Ezeken a lehetőségeken túl szükség van fix összegű kedvezmények beállítására is, ezeket engedményeketnek, bónoknak szokták nevezni. Ezek általában úgy működnek, hogy egy értékesítési tevékenység végén megjelenő fix összegek közül lehet választani, amelyet a rendszer érvényesít a számlán.

 

Ezeken a fixen beégetett lehetőségeken túl nem árt ha a rendszer arra is fel van készítve, hogy az értékesítési tevékenység végén tételenként lehessen állítani a kedvezmény százalékát vagy mértékét.

 

Ez a kis tanulmány az ERP rendszerekhez kapcsolódó kedvezmények típusait volt hivatott bemutatni, remélem hasznos információkkal szolgáltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr761377908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása