Design

Amióta megy ez a blog, elég kevés szót ejtettem az ERP rendszerek külcsínyéről, de az értékesítés szakaszában nagyon nagy hangsúlyt kap a design. Én azt látom, hogy az ERP piac eléggé le van ezen a téren maradva. A design elemek bővítése magával vonja a nagyobb kapacitást, ezáltal nagyobb adatbázismotor szükséges egy rendszerhez, ezáltal drágább lesz az ár, sőt a design javítása általában magával vonzza a rendszer lassulását is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a mai magyar ERP piacon nem „szépek” a rendszerek, hanem azt, hogy a belbecs sokkal nagyobb prioritású, mint a külcsíny, ami nem is probléma, de ha emögött nem tudatos tervezés van, az baj. Nem állítom, hogy a külalaknak nagyobb szerepe van, de igenis értékesítéskor nem mindegy, hogy mit lát a felhasználó, mi ragadja meg a figyelmét, átlátható-e egy ablak elrendezése, stb.

Sok ügyviteli rendszert gyártó cég felismerte már az elején, hogy az ablakokat egyforma designra kell készíteni, és az alap nyomógomboknak ugyanolyannak kell lennie, hogy a felhasználó életét egyszerűsítsék. Így elég ha egy ablakon keresztül megtanulja a felhasználó a rendszer technikai kezelését, és utána már a szakmai részre tud koncentrálni.

Most pedig nézzünk néhány képernyő képet különböző rendszerekből és szavazzatok! Melyik tetszik a legjobban?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Key2Deal (DLM Solutions)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Microsoft Dynamics NAV 4.0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exact

 

Most csak 3 képet raktam be, de ha valakinek van egy kifejezetten „szép” ERP képe, azt linkelheti!

 

ui: És természetesen minden olvasónak Boldog és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr951649062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása