Melyik a jobb? 7.

Különálló főkönyv vagy az ERP rendszerbe integrált főkönyv?

Egy mai ERP rendszer már nem állhat meg a lábán anélkül, hogy ne lenne főkönyvi modulja az adott szoftvernek. Mégis vannak olyan vállalkozások, amelyek nem használják ki ennek a beépített főkönyvi rendszernek az előnyeit. Ennek több oka lehet:

 

  • nincs kvalifikált munkatárs, aki a helyszínen tudná kezelni a főkönyvi modult
  • a külső könyvelő nem tudja vagy nem akarja a rendszert használni, mert megszokta a saját (néha még DOS alapú) könyvelő szoftverét

 

Azonban azok között az ERP rendszerek között is van különbség, amelyekbe van integrált főkönyv. Ugyanis vannak olyan rendszerek (pl. Navison), ahol a rendszer bevezetésekor szükséges a teljes főkönyvi paraméterezés (attól függetlenül, hogy azt fogják-e használni vagy sem), mert anélkül számlát sem lehet kiállítani. Azonban a legtöbb ERP ettől egy picit másképpen működik (pl. K2D), ahol a rendszer bevezetésekor nem szükséges főkönyvi paraméterezés, sőt a rendszer bevezetése után több évvel is bekapcsolható a főkönyvi könyvelés a rendszerbe és akár a bevezetés óta elkészült összes tranzakció (számlák, pénztár, bank, egyéb tranzakciók) kikontírozható.

 

Melyik a jobb?

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr882219616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grecsy 2010.08.26. 09:31:29

integráltra szavazok

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása