PayPass

Korábban már írtam cikket mobilfizetés témakörében, de itt egy újdonság a PayPass. Már talán hónapok óta lehet látni PayPass karórás reklámokat a tévében. De hogy valójában pontosan mi ez és hogyan is működik, azt kevesen tudják. Összefoglalom röviden.

A PayPass kártyákba be van építve egy mini antenna (a működés alapját a Nar Field Communication (NFC) alkalmazás képezi, amely a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) továbbfejlesztéseként jött létre), amely a kártyaolvasó terminál közvetlen közelében működésbe lép, és a pénzkifizetés lebonyolításához szükséges adatokat átadja. Azonban ilyen funkcióval felruházott kártyákkal csupán a terminál közvetlen közelében lehet érintés nélkül fizetni, így lényegében szinte kizárt a nem kívánt kifizetés.

PayPass kártya lehet hagyományos formátumú bankkártya is. Így ilyen típus használata esetén a terminálba történő behelyezéssel is lehet fizetni, valamint az ATM-ből való készpénzfelvétel is lehetővé válik.

PayPass funkciót kis összegek kifizetésére fejlesztették ki, így vannak bankok (mert minden ilyen szolgáltatás mögött van egy bank, aki kezeli a számlán lévő pénzt, még akkor is, ha nem közvetlenül a bankszámla terhelődik, hanem a telefonszámla), akik ehhez a szolgáltatáshoz keretet állítanak be (5.000. - 10.000. Ft / vásárlásonként).

Tehát a PayPass valójában egy szolgáltatás, amivel egyszerűen fizethetünk. De különböző eszközökben is használható:

  • Általában bankkártyákba beépítve használják
  • De van órába építhető verziója is (Magyarországon 2010. novemberétől)

PayPass előnyei:

  • Biztonságérzetet nyújt (a kártyát nem kell átadni senkinek a kezébe)
  • Általában rövidebb ideig tart a fizetés, mint hagyományos bankkártya esetén
  • Nem kell készpénzt használni

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr492767386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spotty 2012.01.26. 14:26:41

Én ezt a paypass kártyát nézegettem, ez van a bankomnál: minu.me/-paypass Ismeri valaki? Mik a vélemények?

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása