Sajtóközlemény az abas Magyarországtól

A blogon szívesen közzéteszek az ERP iparággal kapcsolatos közleményeket. A blog nincs elkötelezve egyetlen ERP szolgáltató felé sem, a cél az ERP közösség és tudásbázis bővítése. Legyünk büszkék egymás sikereire!

CeBIT 2013: A jövő a mobilitásé és az információ-megosztásé

Az abas Web Interface-t még a konkurencia is díjazta

Angela Merkel az első érdeklődők között

A szervezők mellett Angela Merkel kancellár is a vállalatirányítási rendszerekre fókuszált a CeBIT-en. A német kancellár az elsők között látogatta meg a digitális világ Hannoverben megrendezett első számú show-ján az ERP Area-t, ahol az ABAS AG jelentős érdeklődést keltve mutatta be abas Web Interface technológiáját. A felhasználók életét megkönnyítő alkalmazást az abas Business Software 2014 elején piacra kerülő verziójában alkalmazza először élesben a versenytársait ezzel jelentősen megelőző német ERP-fejlesztő cég. 

– Nem véletlenül lett ”Shareconomy” az idei CeBIT kulcsszava: a digitális világ elsőszámú show-ja idén a tudás, az erőforrások és a tapasztalatok megosztására fókuszált. A vásáron minden a mobilitásról szólt – mondja Hoffer István, az abas kizárólagos magyarországi forgalmazó partnere, az InterJNet Kft. ügyvezetője, a hannoveri kiállításról hazaérve.

– A CeBIT néhány év alatt jelentős változáson ment át: ma már nem az új technológiák bemutatásán van a hangsúly. Ennek oka, hogy a fejlesztés felgyorsulása miatt minden újdonságot azonnal piacra kell dobni, nincs idő fél évet várni a következő vásárig – mondja a magyar szakember, aki ennek ellenére az abas Business Software esetében több mint 300 új fejlesztésről számolt be.

A legjelentősebb ezek közül az abas Web Interface, mellyel még egy vállalatirányítási rendszert korábban soha nem látott átlagos felhasználó is könnyedén elboldogul az abas ERP felhasználói felületén. A CeBIT-en bemutatott új alkalmazás nem csak a felhasználókat, hanem a konkurenciát is az ABAS standjához vonzotta – a visszajelzésekből egyértelműen lemérhető volt, hogy az ABAS AG jelentős versenyelőnyre tett szert a piacon a konkurenseknél jelenleg még nem létező fejlesztésével.

A nemzetköziségre fókuszáló, és a világ minden tájáról érkező abas forgalmazó partnereket felvonultató ABAS AG a vásáron jól demonstrálta, milyen jól alkalmazkodik a 27 nyelven működő, de mindenhol azonos módszertan alapján bevezetett szoftver a változó igényekhez, megfelelve a „shareconomy”, a tudásmegosztáson alapuló gazdaság filozófiájához.

A felhasználók mobilitási igényének megfelelve az abas az idei CeBIT-en többek között kiemelten kezelte az abas Mobile alkalmazást, mellyel az abas ERP platformfüggetlenül, az irodai PC-k és laptopok mellett okostelefonokról, tabletekről is bárhonnan kényelmesen elérhető az interneten keresztül.

A mobilitás iránti igény mellett az ABAS AG fejlesztéseit a felhasználói kör és a felhasználás módjának jelentős változása is irányítja. A szakemberek figyelembe vették, hogy az elmúlt években felnőtt egy olyan számítógép- és mobiltelefon-használó generáció, amely másképp viszonyul az informatikai eszközökhöz, és üzleti felhasználóként is természetes elvárás számára, hogy a vállalatirányítási rendszerek ne csak hatékonyak, hanem gyorsan és egyszerűen használhatóak legyenek. Ez inspirálta a fejlesztőket arra, hogy szakítva a hagyományokkal teljesen új irányokat keressenek és megalkossák a sikeresen bemutatkozó abas Web Interface alkalmazást.

A siker amúgy az abas stand látogatottságában is mérhető volt, a nyitó napot követően ugyanis a stand látogatottsága hirtelen 20%-kal emelkedett a kíváncsi vásározóknak köszönhetően. Hannoverben a CeBIT ideje alatt természetesen minden a vásárról szól, és bár a látogatók száma a válság hatására néhány éve jelentősen csökkent, és még mindig nem érte el a korábbi szintet, a több százezer vendégnek köszönhetően (idén több mint 120 országból mintegy 285.000 látogató volt kíváncsi a CeBIT-re) január után a városban szállást és vásári belépőt szerezni már igazi kihívásnak számít.

Az InterJNet Számítástechnikai Kft. az abas vállalatirányítási rendszerek kizárólagos magyarországi forgalmazója. Az abas ERP egyedülálló konstrukció a piacon: testreszabása rugalmas, gyorsan és könnyen frissíthető, a világ bármely részén több telephelyen bevethető, jelenleg 27 nyelven érhető el. A cég tevékenységének előterében mindig a szoftver minősége áll, melyen a karlsruhei központ dolgozói és a magyar kollégák közösen dolgoznak nap mint nap. A cég ügyfelei azok a termelő, kereskedő és szolgáltató cégek, melyek vezetése felismerte a stratégia fontosságát a fejlődésben. Az abas ERP jövőképet kínál, és egy igazán szerethető vállalatirányítási rendszer.

További információk találhatók a cég honlapján: www.abas.hu

CeBIT 2013 érdekességek – Háttéranyag

  • 1986 óta rendezik meg a CeBIT-et. Az első kiállításon 334.000 látogató vett részt. 2001 rekordév volt 830.000 látogatóval és 8.000 kiállítóval, azóta a résztvevők száma csökken.
  • Idén 4.000 kiállító vett részt 70 országból, köztük nagyon sok induló vállalkozás: több mint 200 fiatal vállalat érkezett, hogy lenyűgözze a közönséget innovációival és ötleteivel.
  • Idén mintegy 285.000 látogató érkezett több mint 120 országból.
  • 2013-ban nagy növekedés volt a rendezvényen megjelent IT döntéshozók számában, ami az elmúlt évek legjobbikává tette az idei CeBIT-et.
  • A CeBIT Global Conferences 75 órás programja 3 színpadon a világ minden tájáról érkező 103 előadóval és egyedi témákkal bizonyította, hogy ez a digitális világ legjelentősebb konferenciája.
  • Több mint 7 millió üzleti találkozó zajlott le a CeBIT 5 napja alatt.
  • A 2013-as év főbb trendjei:
    • A „shareconomy”, azaz a megosztáson alapuló gazdaság egyre fontosabb szerepet játszik az üzleti életben, valamit a különböző iparágak és az adminisztratív szektor működésében. Ennek jegyében zajlott az idei CeBIT.
    • A felhő alapú számítástechnika növekedése: Németországban ez a piac 2013-ban várhatóan 47%-kal növekszik, így elérve a 7,8 milliárd eurót. A kiállítók a meglévő IT infrastruktúrába könnyen és rugalmasan integrálható felhő alapú szolgáltatásokra fókuszáltak.
    • Hatalmas adatmennyiség: 2,5 exabájt, azaz kb. 2,5 milliárd gigabájt adat gyűlik fel naponta a világon. A kiállítók a rengeteg információ tárolására és rendszerezésére is kínáltak új megoldásokat.
    • Új mobil eszközök elterjedése, mely elsősorban az okostelefonok és tabletek számának megugrásában mutatkozik. Az eladott okostelefonok száma Németországban elérheti a 28 millió eszközt, világszinten pedig az egymilliárdot. Az eladott tabletek száma a várakozások szerint ebben az évben először lépi át az ötmilliót Német-országban. A CeBIT idei látogatói találkozhattak a legújabb mobil eszközökkel és ki is próbálhatták azokat.
    • Futurisztikus alkalmazásokat mutattak be a CeBIT lab kiállítói: ilyen volt például a szem mozgását érzékelő szemüveg, ami kiválthatja az egeret, az érintés-, valamint a hangvezérlést, és láthattak a látogatók 3D nyomtatókat is, melyek az ipar mellett akár a mindennapi használatban is elterjedhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr835163608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása