ERP bevezetési csekklista

Több olyan vállalkozás vezetője, munkatársa fordult hozzám, amelyek éppen ERP rendszerbevezetés előtt állnak, vagy már benne is vannak, hogy adjak egy gyors csekklistát, hogy mit érdemes egy rendszerbevezetés előtt végigellenőrizni. Ez a csekklista arra jó, hogy a vállalkozás vezetője ellenőrizni tudja a rendszert szolgáltató cég munkáját, hogy mindent megtesznek-e annak érdekében, hogy sikeres rendszerbevezetés történjen.

checklist.jpg

Megismertük a rendszert? - Megismertük-e a rendszert, hogy valóban megfelel-e az igényeinknek? Részt vettünk-e (akár több) rendszerbemutatón?

Megismertük a szállítót? - Megismertük-e a céget, akivel üzletet kötünk? Milyen szolgáltatásokat fog nyújtani nekünk a termékbevezetés után, ezek mennyibe fognak kerülni?

Felhasználók látták a rendszert? - Fontos, hogy a rendszert használók is megismerhessék a rendszert és amennyiben rendszerfejlesztés szükséges, akkor ők is elmondhassák véleményüket. Sokszor jobban ismerik a cég folyamatait, mint a menedzserek.

Tisztázva lett-e a projekt költségvetés? - Tudjuk, hogy mennyit fogunk fizetni és miért fogjuk azt fizetni?

Az igényeink fel lettek mérve? - A rendszerrel szemben támasztott szakmai követelményeinket megismerte-e a szolgáltató, megértette-e a feladatot?

A projekt határidők tisztázva lettek? - A rendszer beveztésének időpontját kijelöltük-e? Tisztázásra került, hogy az időpont tartható-e?

Választottunk-e belső projektmenedzsert? - Kiválasztásra került-e egy olyan munkatárs, aki a rendszerbevezetés során belső projektmenedzseri feladatokat fog ellátni? Ő lesz a közvetlen kapcsolattartó a szolgáltató céggel.

Kulcsfelhasználók részesültek-e oktatásban?

Végfelhasználók részesültek-e oktatásban?

Fejlesztések leszállítása időben halad-e? - Az általunk kért fejlesztéseket a szolgáltató rendre, időben szállítja? Ha késés van, akkor az befolyásolhatja az éles indulást.

A tesztelés rendben halad? - Nemcsak az fontos, hogy a szállító a fejlesztéseket időben szállítja-e, hanem hogy a felhasználók megfelelő időben és módon tesztelik-e azokat.

Adatmigrációs projekt zajlik-e? - A régi rendszerből az adatok átadása-átvétele megtörtént-e? Vannak-e erre irányuló feladatok kiadva mindkét félnek?

Végső tesztelés megtörtént-e? - Az éles indulás előtt megtörtént-e egy közös nagy tesztelés, ahol minden funkció ki lett próbálva, minden folyamat le lett-e modellezve?

Ha ezeket a pontokat folyamatosan ellenőrizzük, hogy haladnak, jól haladnak, akkor nagy eséllyel sikeres rendszerbevezetést tudhatunk majd magunk mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr405523775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása