Könyvajánló: Üzleti elvárások, Informatikai megoldások

Könyvajánló rovatomba ma Bögel György Üzleti elvárások, Informatikai megoldások című könyvét hoztam. Bögel György a CEU Business School tanára, de több hazai egyetemen tanított, gyakorlati tapasztalatait a KFKI Számítástechnikai Csoporotban (most már T-Systems Magyarország Kft.) szerezte.

photo.JPGA könyv elsősorban olyan informatikusoknak, informatikai vezetőknek készült, akik még a régi iskolát tanulták, hogy csak az informatikához elég érteniük. Viszont a 21. század CIO-inak nagyon fontos, hogy az üzletet is értsék, amit ki kell szolgálniuk informatikai megoldásokkal és rendelkezzenek pénzügyi intelligenciával is, értsék, hogy mit jelent egy eredménykimutatás, mérleg. Meg tudják védeni az adott informatikai beruházás hasznosságát gazdaságilag is.

A könyv első része alapszinten bemutatja az informatikusoknak, hogy a pénzügyi osztály és a cégvezetés mi alapján dönt egy informatikai beruházásról (eredménykimutatás, mérleg, cash-flow, KPI-ok, stb.).

A második része már sokkal szakmaibb - informatikai szempontból. Van benne szó informatikai korszakokról, üzleti modellekről, folyamatszervezésről (BPR), válságról.

Azt gondolom minden CIO könyvtárában helye van a kötetnek. Jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr175744669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása