Hogyan ne vegyünk ERP rendszert!

Sokszor beszéltünk arról, hogy egy vállalatirányítási rendszer bevezetése nem könnyű. Sok-sok hibát lehet véteni a folyamat során. De már a legelején is el lehet rontani. Ez egy rövid cikk lesz. A napokban kaptam egy e-mailt, amiből az derült ki, hogy valaki ERP rendszert szeretne bevezetni a cégnél, ahol dolgozik.

290978-sheldon-cooper-in-the-big-bang-theory.jpg

A levél teljes tartalma ez volt:

Ajánlatkérés: ERP bevezetéshez szükséges kulcs (agilis módszertanon keresztül).

Bevallom először spamnak néztem a levelet. Mi az az ERP bevezetéshez szükséges kulcs? Licence kulcs lenne? Mire? Már használatban lévő ERP-re, vagy most vennének tőlem ERP-t? Milyet? Mire?

A levéllel kapcsolatban több gondom is felmerült:

1. A levélíró számára nem derült ki, hogy én a blogon nem árulok semmit! Na jó a könyvemet, de azt sem közvetlenül. Így hogyan kér tőlem árajánlatot bármire is? Gondolom google search segítségével az ERP szóra megtaláltak az első oldalon.

2. Hogy gondolja valaki, hogy egy ilyen ajánlatkérésre releváns ajánlatot kaphat? Gondolom annyi volt a feladat, hogy de jó lenne már egy jó kis ERP rendszer a cégben, (mintha az egy szendvics lenne) kérjünk be ajánlatot, de ne áruljunk el semmit, úgy túl könnyű lenne az ajánlatadónak. Persze az aláírásból kiderült, hogy melyik cégről van szó, de mégis hány telephelyre, hány felhasználóra, milyen modulokra, nagyjából milyen funkcionalitásra, mikori bevezetést terveznek? És persze még megannyi értékes információt megadhatttak volna, ami egy ajánlat adáshoz kellhet.

3. Az agilis módszertan inkább fejlesztések során használatos, hogy mely fejlesztésekkel és milyen ütemben foglalkozzunk, mintsem egy rendszerbevezetési módszertan. A legtöbb hazai ERP szolgáltatónak amúgy is saját bevezetési módszertana van, ami inkább a rendszer típusához illeszkedik.

4. Mégis válaszoltam a levélre, mert én mindenkinek válaszolok, de tényleg. A válaszlevélben nagyjából a fentieket írtam le, érthető, nem agresszív, érdeklődő módon. Nulla válasz érkezett. Bevallom azért olyan nagyon nem lepődtem meg. Azért eljátszottam a gondolattal, hogy nem azt válaszolom, amit írtam, hanem csak egy számot, hogy 10 millió, aztán lássuk mi lesz :).

Ezt most azért osztottam meg veletek, mert a fenti levélrészlet iskolapéldája, hogy hogyan ne vegyünk ERP rendszert.

A bejegyzés trackback címe:

https://erp-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr47072683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Macher Judit

macher_judit.jpg

Magamról

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Facebook

Elérhetőség

Ha kapcsolatba szeretnél velem lépni, mert véleményed van, meg akarsz osztani velem valamit, segítségre van szükséged, akkor ne habozz, írj nekem!

macherjudit@gmail.com 

Friss topikok

Kiemelt partnerek

 
logo_white_red_1.png

 prodHost Zrt.
Az okos vállalatirányítási rendszer

 

macher.jpg

MACHER Gépészeti és Elektronikai Zrt.

 

Partnerek

 

 cmo_logo.png

 

  

corvinus-logo-400x280.jpg

 kulcs.png

 hrp_logo_new-1024x552.png

 

 sclogo.png

 

 graphit_logo_1.jpg

Computerworld

Nincs megjeleníthető elem

www.erpblog.hu

Macher Judit vagyok, a Macher Gépészeti és Elektronikai Zrt. második generációjának tagja. A szüleim által 30 éve indított, bérmunkával foglalkozó Bt-ből mára egy közel 100 főt foglalkoztató integrátori szerepkört is ellátó Zrt. lettünk. Az innovatív megoldásokra való nyitottság mindig is jelen volt cégünk életében, így lettünk Magyarország öt Mintagyárának egyike. Ennek kapcsán számos céggel osztottuk meg a tapasztalatunkat a digitalizációval kapcsolatban, mely során mi is rengeteget tanultunk. Ezzel a bloggal az offline térből az online térbe tesszük át a párbeszédet a legújabb technológiákról (elsősorban az ERP-k területén), és az egymástól való tanulás lehetőségét. Időről időre olyan szakértőket kérek fel tapasztalataik megosztására, akiktől hiszem, hogy sokat tanulhatok, tanulhatunk.

Search Clear

[-] mínuszos.hu

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása